Satt ni år i fengsel for å ha voldtatt datteren sin. Men så begynte forklaringen hennes å slå sprekker

Var uskyldig dømt. Nå får han 12,6 millioner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Retten trodde på den da mindreårige jenta da hun fortalte at den nå 67 år gamle mannen hadde voldtatt henne opp mot 200 ganger mellom 1983 og 1990.

Han nektet hele tida, skriver svenske Aftonbladet.

Slo sprekker I 2012 ble han sluppet løs etter å ha sonet ni år av den 14 år lange dommen han ble idømt.

Da hadde retten gjenopptatt saken hans, fordi noe skurret i datterens forklaring om nye påståtte voldtekter. Hun skal da ha sagt at hun i en årrekke hadde blitt voldtatt av en rekke profilerte og navngitte direktører og politifolk.

På samme måte som hun hadde beskrevet voldtektene hun mente faren utsatte henne for på 80-tallet, forklarte hun at disse overgrepene bar preg av tortur og voldsritualer.

Hun skal blant annet ha forklart at hun ble voldtatt med barberblad av de profilerte personene. Men da hun ble undersøkt, var det ifølge Aftonbladet klart at hun hadde løyet.

- De fant ut at hun selv hadde gått inn og kjøpt barberblader i en butikk. Samme uke kom hun med nye anklager om overgrep, har 67-åringens advokat Thomas Olsson tidligere uttalt.

- Borte for alltid Den uskyldig dømte faren ba om 19 millioner svenske kroner i erstatning, men fikk til slutt 12,6 millioner. Det skal være den høyeste erstatningssummen som er utbetalt i Sverige.

Det er en god sum, mener advokaten, som understreker at det likevel ikke kan gjøre opp for åra mannen har sonet.

- Det går ikke an å erstatte ni år i fengsel. Den tida er borte for alltid. Det går ikke an å gjøre opp for at noen har sittet uskyldig dømt i nesten ti år, sier Olsson til avisa.