- Satt oppå den drepte og ga «tommelen opp-signal»

Den drapstiltalte 57-åringen signaliserte at alt var i orden da de ansatte ved hotellet låste seg inn på åstedet.

ERKJENNER DRAPET: Men den tiltalte 57-åringen vedkjenner seg ikke straffeansvar for drapet på sin 53 år gamle tidligere kjæreste. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
ERKJENNER DRAPET: Men den tiltalte 57-åringen vedkjenner seg ikke straffeansvar for drapet på sin 53 år gamle tidligere kjæreste. FOTO: Erik Hattrem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet) I dag startet straffesaken mot 57-åringen som er tiltalt for forsettlig drap på sin tidligere kjæreste og fagforeningskollega, Kirsti Slinning (53).

Klokken 23.57 på kvelden tirsdag 11. oktober i fjor ble politiet oppringt av en ansatt ved hotell Alexandra i Molde.

«To karer holder på å drepe hverandre her», var hans ord.

Den ansatte som ringte hadde sammen med hotellets faste nattresepsjonist tatt seg inn på rommet hvor det ble rapportert om både bråk og rop etter hjelp.

Synet som møtte de to hotellansatte var særdeles blodig.

Fikk tommelen opp Den tiltalte satt over kvinnen ute på en tilhørende veranda og begge var tilsølt av blod. I følge aktor Magne Nyborg var de hotellansattes første reaksjon å spørre om alt var i orden med de to på verandaen. Da skal den tiltalte å vist «tommelen opp tegnet» til de ansatte.

De hotellansatte så raskt at ting ikke var i orden.

AKTOR: Magne Nyborg prøver å tegne et dystert bilde av tiltaltes væremåte når han er i forhold med kvinner. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
AKTOR: Magne Nyborg prøver å tegne et dystert bilde av tiltaltes væremåte når han er i forhold med kvinner. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

De fikk så skilt henne fra drapstiltalte. Den ene ringte politiet mens kollegaen passet på at siktede ikke stakk av eller gjorde ytterligere skade.

Da anestesilegen kom til åstedet, erklærte han Kirsti Slinning død. 57-åringen møtte i dag for Romsdal tingrett, der han på riksadvokatens ordre er tiltalt for forsettelig drap.

Husker ikke noe Selv sier den tiltalte 57-åringen at han ikke husker å ha drept sin tidligere kjæreste.

Både den tiltalte 57-åringen og den drepte kvinnen var medlemmer i samme fagforbund og ble kjærester våren 2011.

Under rettsaken i dag kom det frem at tiltalte var både skadet og blodig da politiet pågrep han på hotell Alexandra i Molde.

Han ble kjørt til sjukehus for blod-og urinprøver før han ble lagt i koma.

- Jeg husker at jeg pratet med Kirsti i hotellbaren den aktuelle kvelden. Deretter er alt svart. Det neste jeg husker er at jeg våknet på Molde Sjukehus og var da sikker på at jeg hadde hatt et hjerteinfarkt, forklarte den tiltalte i retten.

AVLYTTINGSUTSTYR: Tiltalte sier det var til barnebarna. Aktor mener noe annet. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
AVLYTTINGSUTSTYR: Tiltalte sier det var til barnebarna. Aktor mener noe annet. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

han tilstår drapet men erkjenner ikke straffeskyld.

- Ut i fra det som fremkommer fra etterforskinga som ble foretatt, og som jeg er konfrontert med, så tyder det på at det var én gjerningsmann, kanskje det var meg, sa han i sin forklaring.

Da aktor spurte om han da reflekterte over at han våknet på sjukehus med kuttskader skader, svarte tiltalte:

- Nei, jeg tenkte ikke over det, for jeg så ikke meg selv.

Hadde avlyttingsutstyr Aktor forsøkte å tegne et bilde av den tiltalte som en sjalu, kontrollerende og voldelig person. Det ble lest opp avhørsforklaringer fra en kvinne tiltalte tidligere var gift med, og en annen kvinne han var samboer med i en årrekke. Begge kvinnene har i avhør hevdet at den tiltalte i sinne har tatt kvelertak på dem.

Da aktor spurte om det stemte at han ved en anledning skal ha jaget sin nakne kone ut av huset, svarte han:

- Det kan stemme at hun var naken utendørs, men vi var unge og eksperimenterte seksuelt ute i naturen.

Aktor mente at tiltalte også hadde drevet avlytting av kvinnen han var samboer med i årene 1994 til 2006.

I retten ble det lagt frem en parabolisk mikrofon og et sett med utstyr for avlytting.

- Denne ble kjøpt på Spyshop for 9900 kroner, sa aktor og viste til en svart boks som skal være spesialutstyr for avlytting.

Tiltalte hevdet at den paraboliske mikrofonen var kjøpt for at barnebarna skulle lytte til fugler på stranda. Om resten av avlyttingsutstyret sa han:

- Jeg har ikke peiling på hvorfor jeg kjøpte den. Men jeg vedgår at det er avlyttingsutstyr. Men det var tullete å kjøpe dette utstyret, siden det er var ulovlig å lytte til folk, sa han om den svarte boksen.

- Gått som forventet Siktedes forsvarer Paal Berg Helland sier til Dagbladet at han mener tiltalen på forsettelig drap er for strengt. Han vil prosedere på legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Dagen i dag har gått som forventet. Det er helt klart et problem at min klient har hukommelsestap og vi må vente til de sakkyndige uttaler seg. Når min klient ikke selv husker noe, er det viktig at det blir gjort en god jobb med å kontrollere jobben politi og påtalemyndighet har gjort, sier han og legger til at det er tvil om tiltalte har drept sin tidligere kjæreste med vilje.

ÅSTEDET:Hotell Alexandra i Molde  FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet
ÅSTEDET:Hotell Alexandra i Molde FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer

Midt under sin forklaring kom tiltalte med en hyllest til både politi og fengselsansatte som han mener har vært snille mot han og samtidig fått han tilbake på fote etter drapet.

- Ingen skal applaudere en slik handling som har skjedd. Mine tanker går hele tiden til Kirstis nærmeste og jeg ber alle om unnskyldning, forklarte den tiltalte 57-åringen.

ROM 411: Bak denne døren skjedde drapet. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
ROM 411: Bak denne døren skjedde drapet. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer