<strong>JAGET GOOGLE-BILEN:</strong>_  Dette bildet fra Rugdeveien i Bergen har gått sin seiersgang over hele nettet i dag.
JAGET GOOGLE-BILEN:_ Dette bildet fra Rugdeveien i Bergen har gått sin seiersgang over hele nettet i dag. Vis mer

- Satt over en time og ventet på Google

Froskemennene fra Bergen står fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Dagbladet) Bildene av to froskemenn som jager Google-bilen i Bergens gater har gått sin seiersgang i norske nettaviser i dag, etter at selskapet har lansert tjenesten Google Street View i en rekke norske byer.

Nå står de to land-dykkerne bak stuntet fram som de to kompisene Børre Erstad og Paul Åge Olsen.

- Vi kjente han som skulle kjøre Google-bilen så vi viste cirka når han ville komme. Da fant vi ut at vi måtte spille han et pek og det vi kom på var å ta på oss dykkerdraktene, forteller Erlstad til Dagbladet.

- Vi satt over en time og ventet på Google i varme og tette dykkerdrakter, mimrer han.

Bildene ble tatt 10. juli i fjor, og siden det har to vennene ventet på Google-lanseringen i spenning. De hadde ikke sett for seg at de skulle få så mye oppmerksomhet som de har fått.

- Jeg ante ikke at det skulle bli så mye oppstyr. Vi trodde bare at det ville være litt morsomt for de som bodde i gaten. Men oppmerksomheten er bare morsom. De fleste skjønner at dette er en spøk, tror Erstad, som insisterer på at påfunnet ikke var et pr-stunt for Google.

- Men de har sikkert ikke noe i mot denne oppmerksomheten. Det hender jo at det kommer kritikk, så de synes sikkert det er fint med litt humor!

Slik bruker du Google Street View:

Gå til Google Maps på maps.google.com, velge by/sted og dra det lille manneikonet oppe ved zoomverktøyet til den adressen du ønsker å se nærmere på. Mannen blir oransje på steder der Street View er tilgjengelig.

Hvis du finner noe morsomt, send oss enten lenke til adressen eller ta en skjermdump. Send det til 2400@db.no.

<strong>VENTET:</strong>  De to kameratene ventet over en time på å komme seg med på Google sine gatebilder.
VENTET: De to kameratene ventet over en time på å komme seg med på Google sine gatebilder. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer