Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satt ut av sønnen

Videoen av ti år gamle Eliah som gjemmer seg for politiet går viralt.

AVBRYTER LEK: 10 år gamle Eliah velger å gjemme seg for politibilen som kjører forbi, selv om han ikke har gjort noe galt. Video: Instagram / @lacetight. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

- Hvorfor føler han at han må gjemme seg når han ikke gjør noe galt?

Det spørsmålet stilte Stacey Pierre-Louis på Instagram etter at han for noen uker siden delte en video av sin ti år gamle sønn Eliah som spiller basketball utenfor huset.

I videoen ser man at han leker med en basketball alene, idet han får øye på en politibil som kommer kjørende forbi. I det politibilen passerer gjemmer han seg bak familiens bil. Når politiet er ute av syne, fortsetter han å leke.

Nå har videoen gått viralt.

Spurte sønnen

Pierre-Louis skriver på Instagram at han var usikker på om han skulle legge den ut.

- Vi bor i et velstående nabolag i Trumbull i Connecticut, med et veldig bra skolesystem. Denne ungen har alle muligheter til å gjøre eller bli det han vil, i motsetningen til mange andre barn som ser ut som ham, fordi de ikke har de samme ressursene, skriver han.

Videre skriver faren i innlegget at han spurte sønnen om hvorfor han gjemte seg for politiet. Da svarte tiåringen: «Fordi de drepte George Floyd».

Svaret han fikk satte faren helt ut.

- Jeg visste ikke, og vet fortsatt ikke, hva jeg skal si til ham for at han skal føle seg bedre, sier han.

- En forskjell

Fem dager seinere forteller Pierre-Louis til CBS News at Eliah har det bra og at han er optimistisk.

- Han håper denne videoen kan gjøre en forskjell, sier han.

Pierre-Louis forteller at han kjente seg hjelpeløs da han første gang så videoen av sønnen. Han var på jobb da han så den. Det eneste han ønsket var å være der for ham og få ham til å føle seg trygg.

- Men dessverre er dette realiteten for millioner av mørkhudede barn og barn med minoritetsbakgrunn i USA, og i resten av verden, sier han til nyhetskanalen.

LeBron James delte

Siden videoen ble publisert har tusenvis av folk kommentert og delt innlegget. Videoen gikk viralt etter at blant annet basketballstjerna LeBron James delte den på Twitter, og skrev: «Dette knuser hjertet mitt».

Responsen kom som en stor overraskelse på familien – og spesielt Eliah.

- Sønnen min var i ekstase da han så at hans favorittspiller hadde lagt merke til han, og at LeBron hadde sett han spille. Det første han spurte om var om LeBron hadde sett det siste skuddet mot slutten av videoen, forteller han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!