Satt ut av spill

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Justisminister Storberget er tilbake på jobb, etter fire uker med sykefravær. Det er forståelig at en kan oppleve arbeidssituasjonen som så belastende at en blir satt ut av spill. Det er også forståelig at en da trenger en pause for å innhente seg.

Man kan imidlertid undre seg over hva mennesker skal gjøre som i årevis opplever livssituasjonen like belastende som justisministeren opplevde arbeidssituasjonen.

Hva skal for eksempel kvinner som opplever vold i nære relasjoner gjøre når justisministerens arbeid i forhold til dette, viser seg kun å være teori som ikke settes ut i praksis? Hva skal foreldre gjøre som har opplevd at barnet ble tatt ulovlig ut av landet men ikke fikk hjelp? Hva skal foreldre gjøre som opplever at barnet ikke har den rettssikkerheten justisministeren har lovet?

Mennesker som er under et konstant press og påkjenning fordi lover og regler ikke virker etter intensjonen har nok lite sympati til overs for politikere som sykemelder seg når det i perioder blåser litt rundt arbeidet de gjør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer