Satte flyet på autopilot, hoppet ut i fallskjerm og stakk av på motorsykkel

Prisen for årets flukt fra finanskrisen kan deles ut allerede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det noe belastede konseptet «finansakrobat» kommer sjelden til å få mer schwung over seg enn i 38 år gamle Marcus Schrenkers tilfelle.  

Etter et spektakulært forsøk på å forfalske sin egen død i et flykrasj, skal forretningsmannen ha diktet opp en kanoulykke før han stakk av på en rød motorsykkel og forsvant fra ekskone, tre barn, et ukjent antall kreditorer og FBI.

Politiet i tre delstater i USA jakter nå på 38-åringen, og ingen vil bli overrasket om han har ytterligere hurtiggående transportmidler i til disposisjon.

Oppdaget av jagerflyDet var tidlig på mandag lokal tid at flygeledere mottok en svært dramatisk nødmelding fra et småfly av typen Piper PA-46 over Birmingham i Alambama. Piloten fortalte at han hadde kommet ut for kraftig turbulens, at et vindu hadde implodert og at han blødde voldsomt fra alvorlige skader.

Militære jagerfly ble sendt på vingene for å følge nødssituasjonen, og disse pilotene ble etter hvert vitner til at det mystiske småflyet med ei åpen dør og en mørk cockpit styrtet i et sumpområde i Florida, over 350 kilometer fra stedet der Schrenker sist ga livstegn fra seg på sambandet. Folk som kom til krasjstedet fant verken noen pilot eller blodspor i cockpiten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer