- Satte fyr på ekssvogeren

27-åringen ble nyttårsaften dynket i rødsprit og tent fyr på. Fortvilet forsøkte han å rulle seg rundt på gulvet for å slokke flammene. Hans tidligere svoger (23) er siktet for ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESAND (Dagbladet): I går ble mannen overført til brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus med omfattende brannskader. Ekssvogeren (23) er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Det har alltid vært mye bråk rundt de to, forteller to ungdommer som Dagbladet traff i Lillesand sentrum i går kveld.

Her var påtenningen det store samtaleemnet. De to ungdommene kjente både den forbrente 27-åringen og 23-åringen:

- Lillesand er ikke veldig stort, så her kjenner de fleste hverandre.

De forteller at 23-åringen har en broket fortid, men at han har fått orden på livet sitt.

Den siste tida har han hatt fast jobb, som mellomleder i et handlesenter i distriktet.

Svoger

27-åringen som ble tent fyr på, var inntil i fjor samboer med den siktede 23-åringens søster. De to skal også ha et felles barn.

Men de to mennene har hatt flere uoverensstemmelser.

Det er foreløpig uklart hva som var utløsende for ugjerningen.

Det er imidlertid på det reine at 23-åringen hadde feiret nyttårsaften hjemme hos seg selv.

Ifølge politiet var ikke 27-åringen til stede på denne festen før midnatt. Han skal ha kommet til nachspielet i huset på egen hånd, ved ett-tida.

Om lag en time seinere skal 23-åringen ha helt ei flaske rødsprit over ekssvogeren og deretter tent på.

Rundt 02.30 natt til første nyttårsdag fikk en patruljerende politibil i Lillesand sentrum melding om at en mann var tent på. Den siktede ble umiddelbart pågrepet. Det ble også gjort beslag i ei flaske rødsprit og den siktedes klær.

Til Bergen

Den skadede 27-åringen ble sendt med ambulanse til Aust-Agder sykehus i Arendal, med andre- og tredjegradsforbrenninger på 20 prosent av kroppen.

Han skal særlig ha brannskader i ansiktet, på overkroppen og på armen. I går ettermiddag ble 27-åringen overført til Haukeland sykehus i Bergen.

Tilstanden er alvorlig, men stabil. Mannen fikk i går kveld intensiv behandling.

Store deler av gårsdagen satt 23-åringen i politiavhør i Lillesand. Politiet har også avhørt fire festdeltakere som vitner.

- 23-åringen vil bli siktet for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter. Han tar dette veldig tungt, sier politiadvokat Folke Aamlid ved Agder politidistrikt.

23-åringen erkjenner ikke straffskyld.

TRAGISK NACHSPIEL: I dette huset i Lillesand møtte de to ekssvogerne hverandre på et nachspiel natt til første nyttårsdag.
LITEN BY: - Vi kjente dem godt. Men etter mye bråk har 23-åringen skikket seg veldig i det siste, sier ungdom i Lillesand.