Satte fyr på liket

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): En 26 år gammel mann har tilstått drapet på en 53 år gammel bekjent i Stavanger julaften. Han innrømmer å ha kvalt offeret før han så satte fyr på liket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet i går kveld av Stavanger-politiet, og skal ha avgitt en detaljert tilståelse i natt. 26-åringen innrømmer å ha oppsøkt 53-åringen julaften. Offeret og drapsmannen skal ha kjent hverandre i noen måneder. Opplysninger fra politiet tyder på at 26-åringen har vært i psykisk ubalanse i tiden omkring da drapet ble begått.

I avhør skal 26-åringen ha innrømmet å ha kvalt mannen for så å sette fyr på liket.

Skal granske politiet

Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) er varslet fordi Stavanger politidistrikt ved 16-tiden julaften ble varslet av 26-åringens mor om at sønnen kunne komme til å begå en straffbar handling.

Etter at drapet var begått skal siktede ha tilstått ugjerningen overfor flere personer, blant annet sin egen mor. Hun ringte politiet nok en gang, som denne gangen tok med seg siktede til legevakten i Sandnes. Her valgte 26-åringen i følge Stavanger Aftenblad å trekke tilbake tilståelsen, og politiet kjørte han hjem til sin leilighet på østkanten i Stavanger.

Drapet ble først oppklart da siktedes svoger ringte politiet i går. Svogeren tok først med seg 26-åringen til legevakten i Stavanger. Deretter gikk turen til offerets leilighet på Storhaug, men denne gangen med sivilt politi på slep.

Begge ble arrestert utenfor åstedet, men svogeren fikk siden gå.

Mandag blir 26-åringen framstilt for varetektsfengsling, siktet for overlagt drap.