Satte fyr på politistasjon

- Det er som en krig der ute, sier en brannmann i Stockholm.

PATRULJERER I UTKANTEN: Uniformert politi styrer unna sentrum av Husby. Der hersker maskerte bråkmakere. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PATRULJERER I UTKANTEN: Uniformert politi styrer unna sentrum av Husby. Der hersker maskerte bråkmakere. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet.no): Etter en fredelig demonstrasjon tidligere i kveld i den opptøyrammede bydelen Husby i Stockholm, brøt det seint i kveld ut nye voldsomheter i innvandrerbydelen.

Truer journalister Unge maskerte menn kastet stein fra broer ned på kjørende bilder. Särlig brannvesen, politi og vektere  får unngjelde. Mange journalister er også blitt truet, og enkelte har fått sine biler angrepet.

- Stopp kameraet! ropte en maskert mann til en journalist mens Dagbladet var vitne.

- Kom dere tilbake til Kungsholmen (del av Stockholm sentrum, red. anm), ropte en annen før Dagbladet og andre redaksjoners team valgte å forlate området.

Spent stemning Det er en spent stemning i bydelen mens flere grupper maskerte menn beveger seg rundt.

DEMONSTRERTE FREDELIG:  Ailia Mocef og Soraia Guled vil ta gata tilbake. De er lei opprør og bilbranner i gatene på Husby i Stockholm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DEMONSTRERTE FREDELIG: Ailia Mocef og Soraia Guled vil ta gata tilbake. De er lei opprør og bilbranner i gatene på Husby i Stockholm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det er som en krig der ute, sier en brannmann til den svenske avisa Aftonbladet.

Det er ingen uniformerte politifolk å se i sentrum av bydelen, de holder seg i utkanten.

En politimann ble i dag ble fraktet med ambulanse til sykehus etter å ha blitt truffet av en gjenstand i hodet. Fem personer er pågrepet, mistenkt for forsøk på mordbrann, og mangre ruter er knust.

I Hjulsta ble det satt fyr på to biler, og i Fruängen ble fem personer pågrepet, mistenkt for å ha planlagt ildspåsettelser. I Rågsved sør i Stockholm lyktes en gruppe ungdommer å sette fyr på politistasjonen.

- Deler av politikontoret har brent, men ilden ble slukket av en patrulje på stedet, sier politiets talskvinne Towe Hägg.