Satte fyr på tre politibiler

Sto parkert utenfor politistasjonen i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre sivile politibilene sto parkert i Baglergata like utenfor politistasjonen i Tønsberg da de ble antent like før klokka 03 i natt.

- Brannene ble oppdaget av en ansatt på operasjonssentralen, som holder til i fjerde etasje på politistasjonen, sier operasjonsleder Knut Hening Bjune ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

- Dette er like ved inngangen til politistasjonen, så den eller de som har gjort må ha hatt litt is i magen, sier Bjune.


Neppe avledningsmanøver

De antente bilene er en Ford Mondeo, en Toyota Avensis og en Ford Focus. To av dem tilhører Vestfold politidistrikt, mens den tredje var på besøk fra Oslo. Alle er sivile, men spesialtilpasset politiets bruk.

Bilene sto parkert på tydelig markerte oppstillingsplasser, så ildspåsetterne må ha visst at det var politibiler de satte fyr på.

- Vi hørte et dunk like før, men koblet ikke lyden til at noen ville drive hærverk med bilene våre, sier politiinspektør Eskil Bredesen ved Vestfold politidistrikt til NRK.

Tønsberg-politiet tror ikke bilbrannene var en avledningsmanøver for annen kriminalitet, og viser til at det har vært en stille natt i distriktet.

Utbrent

Brannvesenet ble tilkalt klokka 02.50, og fikk raskt slukket bilbrannene. Ingen personer kom til skade, men to av bilene ble totalskadd.

- Alle tre bilene er tauet inn til Viking, og vil bli gjenstand for en åstedsundersøkelse, sier Bjune til Dagbladet.no.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, og vet ikke hvilke motiver som kan ligge til grunn.

Tønsberg-politiet medgir at tapet av de tre bilene vil få konsekvenser for deres arbeid.

- Det er ille, men vi har andre biler, så vi klarer å rykke ut, forsikrer operasjonsleder Bjune.