VG-redaktør:

- Satte inn en chip

Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, har satt inn et NFC-implantat i hånda. Selv omtaler han det som «litt radikalt».

CHIP: Ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, forteller at han har fått en chip i hånda. Likevel understreker han at han er opptatt av personvern og av å ikke bli sporet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
CHIP: Ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, forteller at han har fått en chip i hånda. Likevel understreker han at han er opptatt av personvern og av å ikke bli sporet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Det var i Schibsted-podkasten «Mediebobler» at VGs sjefredaktør Gard Steiro avslørte at han hadde satt inn en NFC-chip (near – field communication) i hånda.

Årsaken skal være at han er nysgjerrig på teknologien.

- Det er en liten chip hvor det ligger informasjon om meg som jeg kan bruke til ymse ting. Åpne dører og sånt. Hvis jeg klarer å få det til å fungere som adgangskort i VG, så har jeg gjort hverdagen min mye enklere, forteller Steiro til medverten Anders Giæver i podkasten.

Steiro skal ha fått satt inn chipen, som er på størrelse med et riskorn, under en teknologikonferanse. Det skriver bransjeavisa Medier24.

Visittkort dukker opp

Steiro påpeker i podkasten at det var veldig viktig for ham å kunne ta ut chippen selv når han ønsker det.

Videre understreker han at NFC-chipen verken inneholder radiosender eller er knyttet til internett.

Sjefredaktøren forteller at han hadde litt utfordringer med chipen i starten.

Men nå, når han har hånda i nærheten av en mobiltelefon, vil visittkortet hans og en lenke til vg.no dukke opp.

- Veldig skeptisk

I den nyeste episoden av «Mediebobler» snakker Steiro igjen om chipen.

- Jeg er i utgangspunktet veldig skeptisk. Jeg er opptatt av personvern og av å ikke bli sporet, sier han og legger til:

- Men dette er interessant for det er flere og flere som jobber med dette, og forsker på dette. Og så er det en trade-off du gjør. Du må gi noe av deg selv for å få denne teknologien.