- Satte opp snøskuterne i halvsirkel for å skjerme for kulda

Andreas Hermo Jensen (18) bekreftet omkommet. Stian Johansen og Mats Larsen er fremdeles savnet.

EN OMKOMMET: 9 ungdommer fra Hammerfest ble i går meldt savnet på fjellet ved Billefjord i Porsanger. I dag ble det klart at en person er omkommet. To personer er fortsatt savnet. Foto: Petter Vatn / Finnmark Dagblad
EN OMKOMMET: 9 ungdommer fra Hammerfest ble i går meldt savnet på fjellet ved Billefjord i Porsanger. I dag ble det klart at en person er omkommet. To personer er fortsatt savnet. Foto: Petter Vatn / Finnmark DagbladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andreas Hermo Jensen (18) fra Hammerfest omkom i går på fjellet i Porsanger. I tillegg er to andre av de ni ungdommene funnet døde, opplyser politiet i Vest-Finnmark i en pressemelding.

Ni ungdommer ble i går meldt savnet i Porsanger, i Finnmark.

 
Skutere i halvsirkel Under en pressekonferanse i Hammerfest sa politiet at dette er en tragisk hendelse, melder Finnmark Dagbladet.

For å overleve benyttet ungdommene skuterne sine i en egen halvsirkel, og bygde seg opp snø rundt dette.

- Dette var godt tenkt og godt gjort, sa Terje Wikstrøm og Torbjørn Ås fra Vestfinnmark politidistrikt under pressekonferansen.

Ordfører i Hammerfest sier til Finnmark Dagbladet at han ikke har sovet i natt: 

- Dette går sterkt inn på folk. Hammerfest er et lite samfunn hvor alle kjenner alle. Det er trykket stemning i byen, sier Alf E. Jakobsen til avisa.

Meldte i fra selv 07.30 i går dro de ni ungdommene ut på fem scootere fra Skaidi i Kvaldsund kommune. Ifølge politiet var de ikke utstyrt for å oppholde seg i fjellet.

Klokka ni meldte en av de savnede i fra til politiet at to i følget hadde kommet seg bort.

- Været var ekstremt dårlig, og de savnede visste ikke hvor de befant seg. Etter kl. 10.00 lyktes det ikke politiet å komme i kontakt med de savnede. Etter kl. 12.00 var det heller ingen kontakt på sporing av telefonene, skriver politet i en pressemelding. 

Alt tilgjengelig mannskap ble mobilisert, og 02:15 i går fant man to personer ved Ytre Billefjordelva. De to var i god behold, og ga informasjon om hvor resten av følget befant seg. 

Disse to ble fraktet til Hammerfest sykehus. 

02:32 ble de fem andre savnede funnet ved Tjolvvarre. Her ble en av ungdommene bekreftet døde på stedet.

De fire overlevende ble frakta til Hammerfest sykehus, mens den omkomne ble frakta til helsesenteret i Porsanger.   

 

SEKS FUNNET: Tre ungdommer fra Hammerfest omkom på fjellet ved Billefjord i Porsanger. Her fraktes en av de omkomne inn i Lakselv. Foto: Marius Thorsen / Sagat
SEKS FUNNET: Tre ungdommer fra Hammerfest omkom på fjellet ved Billefjord i Porsanger. Her fraktes en av de omkomne inn i Lakselv. Foto: Marius Thorsen / Sagat Vis mer