Satte opp toaletter til romfolket

Stikk i strid med hva som tidligere er blitt sagt.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo kommune har nå satt opp toaletter til romfolket som bor i Oslo sentrum, stikk i strid med hva byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) tidligere har sagt.

En rekke hjelpeorganisasjoner og politikere i Oslo har bedt kommunen om tilby tilreisende romfolk toaletter etter klager på avføring i byens uteområder. Byrådsleder Stian Berger Røsland har vært sterkt imot et slikt tiltak av frykt for flere tilreisende, men nå har kommunen gitt etter, skriver Aftenposten.

For tre uker siden satte kommunen opp utedoer til romfolket ved Tøyenparken og Vaterlandsparken i Oslo sentrum. I alt har de i dag seks doer til disposisjon som kommunen betaler for.

Byrådsleder Røsland sier at toalettene er Bymiljøetatens initiativ.

- Dette er noe Bymiljøetaten har ønsket for å se om det bidrar til å forbedre de hygieniske forholdene i disse områdene. De vil gjøre en evaluering av tiltaket målt opp mot ressursene som etaten bruker på å holde parkene rene i dag - ressurser som har vært ganske betydelige. Vi ønsket ikke å overprøve denne faglige vurderingen med en ren politisk begrunnelse, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer