Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Satte pistolkopi mot jentas hode og trakk av

Disse ransmennene terroriserte Grünerløkka i kveld. Minst seks ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politet fikk i kveld en nødtelefon fra en forbipasserende om et væpnet ran i en ballpark på Grünerløkka i Oslo.

- Det som har skjedd er at tre gjerningsmenn har ranet seks forskjellige personer i løpet av én time, sier innsatsleder Lasse Alver til Dagbladet.no.

Da Dagbladet.no kom til stedet hadde politiet satt håndjern på to pågrepne menn på en benk. Ytterligere en person var på det tidspunktet ført til arresten hos politiet.  

Ifølge politiet har de tre mennene sittet på benken i en lengre periode og ranet tilfeldige forbipasserende - uten å forflytte den spesielle operasjonen.


- De har sittet på den samme benken. Når det har kommet folk forbi, har de rana dem ved å true med å skyte. De klarte å rane i tre omganger -  to og to personer om gangen -før de ble tatt, forteller alver.

Ifølge innsatslederen var gruppa utstyrt med en kopi av en 9mm Glock-pistol.

- Den ser veldig lik ut som originalen. Det er umulig å se forskjell for et utrent øye, sier Alver.

Han opplyser at de pågrepne personene er menn i alderen 32 til 44 år.

STATISKE RANERE: Oslopolitiet mener kveldens kortvarige ransbølge på Grünerløkka er noe av det minst intelligente de har vært ute for. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
STATISKE RANERE: Oslopolitiet mener kveldens kortvarige ransbølge på Grünerløkka er noe av det minst intelligente de har vært ute for. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

De første to fornærmede var to menn, så overfalt de en gutt og ei jente, før de til slutt slo til mot to jenter til. Utbytte var bare et par hundrelapper, ifølge politiet.

- En av fornærmede fikk pistolen rettet mot panna. Så valgte raneren å trekke av pistolen. Det er klart en slik episode er skremmende, sier innsatslederen.

Alver er ikke akkurat imponert over ranraidet til mennene.  Han opplyser at det så langt ikke er mistanke om rus.

- Disse personene er ikke akkurat medlem av Mensa, sier han.

- Har du opplevd noe lignende som innsatsleder i Oslo?

- Vi har mange tilfeldige ran her i Oslo, men jeg tror ikke jeg har opplevd et mer evneveikt ran enn dette, sier innsatslederen.

De tre gjerningspersonene blir satt i politiarresten for natta mens det skrives ut anmeldelser på de for- nærmedes vegne. Tabberanerne skal etter planen avhøres i morra.

Ranene på Grünerløkka settes ikke i sammenheng med ranet av Postens verksted på Alfaset tidligere i kveld.

image: - Satte pistolkopi mot jentas hode og trakk av
<B>PÅRGREPET:</B> Dagbladet.no var tilstede da politiet kunne plukke opp ransmennene på samme sted som de hadde blitt observert av ofrene mange minutter tidligere.
<B>OPPGITT:</B> Innsatsleder Lasse Alver ved Oslo politidistrikt kunne konstatere at tabberanerne hadde skremt vettet av minst seks Løkka-beboere, men at at ingen var kommet fysisk til skade.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media