Satte privatetterforsker på vanskelig kunde

Eiendomsmegler Krogssveen as leide privatetterforsker for å få intime opplysninger om boligkjøper Aage Ulseth, som rett før hadde saksøkt Krogsveen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aage Ulseth har saksøkt blant annet Krogsveen for brudd på megleres informasjonsplikt. Etter et eiendomskjøp i Asker følte han seg ført bak lyset og grundig lurt av meglerfirmaet.

Ekteparet Ulseth ønsker rettens vurdering på om Korgsveen har brutt opplysningsplikten eiendomsmeglere er pålagt ved lov. NRK Brennpunkt omtalte saken i januar i år.

Etterforsket privatlivet

Etter Brennpunkt leide Krogsveen privatetterforsker Leif A. Lier. Han ble hyret for å etterforske Ulseths privatliv. Lier var innom venner av Ulseth, tidligere ansatte og kvinner han har hatt forhold til tidligere.

- Dette er utrolig ubehagelig. Venner har blitt oppsøkt med spørsmål om meg. Jeg har ingenting å skjule, sier Ulseth til Dagens Næringsliv. Han fikk vite om etterforskningen først i forrige uke.

- Sjokkert

Administrerende direktør Geir Hantveit i Krogsveen as bekrefter at selskapet gjennom sin advokat Geir Knutsen har kjøpt tjenester fra Lier i forbindelse med Ulseth-saken. Han sier han ikke var kjent med oppdraget til Lier da han tiltrådte i stillingen i Krogsveen i starten av mai.

- Jeg ble først kjent med dette i måndesskiftet mai-juni. Jeg ga beskjed om at undersøkelsene skulle stanses umiddlerbart. Såvidt jeg vet, gjennomførte Lier de siste samtaler i saken i midten av juni.

Hantveit sier at et trusselbrev som inneholdt en patron som ble sendt til Krogsveen kort tid etter tv-programmet er bakgrunnen for at etterforskninga ble igangsatt. Politiet har nå henlagt saken, og ingen har hatt status som mistenkt.

Krogsveen har brukt 24 000 på engasjementet.

- Jeg er sjokkert over Liers fokus i undersøkelsen. Han har imidlertid gjort det han har fått beskjed om fra Geir Knutsen og Gunnar Krogsveen, sier Geir Hantveit.

- Vi skal ikke bruke privatetterforskere mot kunder, avslutter han.

- Jeg har ikke hørt om at eiendomsmegelere benytter private etterforskere i tvister mot kunder, sier Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund.

LEID INN SOM ETTERFORSKER:</B> Leif. A. Lier oppsøkte venner av Aage Ulseth og spurte dem ut om hans privatliv.
FIKK KJÆRLIGHETSLIVET SATT UNDER LUPEN:</B> Ekteparet Tove og Aage Ulseth.
GUNNAR KROGSVEEN:</B> Eiendomsmegler som formidlet oppdraget.