Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satte statsråden i klemma

Flere hundre norske aktivister satte bistandsminister Anne Kristin Sydnes i klemma i Praha i kveld. Med taktfaste slagord og et godt grep i hverandre stengte aksjonistene statsråden inne i ambassaderesidensen i en snau time fordi hun ikke ville love å slette all u-landsgjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene krevde at bistandsministeren skrev under en erklæring om at hun betingelsesløst ville slette all gjeld til u-landene. Det var et krav Sydnes avviste, og svaret fra aksjonistene var at de skulder ved skulder sørget for at verken hun eller noen i hennes følge fikk forlate ambassadeområdet. Bistandsministeren tok det hele med fatning, men en stund så det ut til at hun ikke ville rekke middagsinvitasjonen fra Tsjekkias president Vachlav Havel på slottet.

Klokken åtte løste imidlertid det hele seg opp, angivelig fordi tsjekkisk politi har truet med å fjerne demonstranter som aksjonerer etter klokken 20 om kvelden, og aksjonistene trampet ut av ambassadør Lasse Seims blomsterbed igjen.

(NTB)