Satte ut dødelige feller langs populær tursti

Påsto fellene var til for å fange dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn på 19 og 21 år fra Utah er pågrepet i forbindelse med to dødelige feller de hadde satt opp langs en populær tursti, skriver Los Angeles Times.

En av fellene besto av en snubletråd som utløste en 20 kilos piggete steinblokk mot et intetanende offer. Den andre fellen var laget slik at tilfeldig forbipasserende risikerte å havne i en seng av skarpe trestokker.

Sersjant Spencer Cannon ved sheriffkontoret i Utah County tror ikke på de mistenktes forklaring om at fellene var ment for dyr.

Laget for mennesker - Når du ser på fellene, får du frysninger. Den ene sender en stein på størrelse med en fotball mot hodet ditt. Den andre er enda verre. Går du inn i den får du enten den verste hodepinen i ditt liv, eller så får du en pinne gjennom øyet, sier Cannon til Los Angeles Times.

- Det er ingen tvil om at disse fellene er laget for mennesker, og at de mistenkte visste om fellenes dødelighet, sier Cannon.

Han forklarer videre at fellene må ha krevd både tid og energi da de ble satt opp. De besto blant annet av tau, fiskesnøre, steiner og pinner.

Oppdaget i tide Fellene ble oppdaget tidligere denne måneden av skogvokter James Schoeffler. Han la merke til vaieren fra den ene fellen like ved en populær sti, og fikk mistanke om at fellene var utformet for å fange turgåere i mørket.

SENG: Den andre fellen var laget for at tilfeldig forbipasserende risikerte å havne i en seng av skarpe trestokker. Foto: Utah County Sheriff's Department/Reuters/NTB Scanpix
SENG: Den andre fellen var laget for at tilfeldig forbipasserende risikerte å havne i en seng av skarpe trestokker. Foto: Utah County Sheriff's Department/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

- Hans erfaring fra militæret sa ham at det var noe som ikke stemte, sier Cannon.

Schoffler tok ned fellene etter å ha fotografert og filmet dem.

FARLIG BALL: Tilfeldige forbigående risikerte å få denne steinen, på størrelse med en fotball, i hodet. Foto: Utah County Sheriff's Department/Reuters/NTB Scanpix
FARLIG BALL: Tilfeldige forbigående risikerte å få denne steinen, på størrelse med en fotball, i hodet. Foto: Utah County Sheriff's Department/Reuters/NTB Scanpix Vis mer