Satte valp ut for å dø

Den ferske hundeeieren gikk lei etter få timer. Nå får han 5000 kroner i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 30 år gammel mann fra Slettheia i Kristiansand har vedtatt en bot på 5000 kroner, etter at han satte en hundevalp ut i skogen for å dø, melder Fædrelandsvennen.

Mannen hadde kjøpt en sju uker gammel blandingshund for 500 kroner i mars, men ble lei etter bare noen timer og satte valpen ut i skogen for å dø. Politiet er ikke i tvil om at hunden ble satt ut for at mannen «skulle bli av med den», heter det i siktelsen.

30-åringen ble idømt en bot på 5000 kroner, men nektet å vedta denne. Nå når han har skjønt at det gikk mot rettssak har han imidlertid likevel vedtatt boten, skriver avisa.

- Jeg jubler og er kjempeglad. Så vidt jeg kjenner til, er dette første gang noen har fått straff for å sette et kjæledyr ut for å dø, sier Arnfrid Robstad i Dyrebeskyttelsen i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Lykkelig utfall

Dagen etter at valpen ble forlatt fant en kvinne den forskremte hunden ved en tilfeldighet. Hun var ute og gikk tur med sin schæfer Schiva, da hun hørte fortvilte valpehyl.

- Det var en aldeles hjerteskjærende hulking. Den var livredd, den gråt og skalv noe aldeles voldsomt, fortalte kvinnen i mars. Valpen ble berget, og senere overtatt av en hundeterapeut fra Moss.

- Jeg er sikker på at den har fått det godt nå, sier Arnfrid Robstad i Dyrebeskyttelsen i Kristiansand til avisa.