NY REKORD: Joey Chestnut satte ny verdensrekord etter å ha spist 75 pølser på ti minutter, under den tradisjonelle konkurransen i New York. Video: AP Vis mer

Satte verdensrekord i pølsespising

Spiste 75 pølser på ti minutter.

Publisert

Hvert år på den amerikanske nasjonaldagen 4. juli arrangeres pølsespisekonkurransen Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest i New York.

I år stakk amerikaneren Joey Chestnut (36) av med seieren for 13. gang - men dette året også med en verdensrekord. På ti minutter spiste han hele 75 pølser med brød. Det er det ingen som har klart før han, skriver blant andre CNN.

I et intervju med sportskanalen ESPN sier Chestnut at det var tøft, men at han var rask i starten av konkurransen.

- Pølsene var veldig godt kokt i dag. På det sjette minuttet mistet jeg publikum, og jeg møtte veggen. Det krevde litt mer jobb for å komme forbi den kneika, sier han.

Han slo sin egen rekord på 74 pølser på ti minutter, fra 2018.

Se video øverst i saken.

NY REKORD: Joey Chestnut satte ny verdensrekord etter å ha spist 75 pølser på ti minutter, under den tradisjonelle konkurransen i New York. Foto: AP
NY REKORD: Joey Chestnut satte ny verdensrekord etter å ha spist 75 pølser på ti minutter, under den tradisjonelle konkurransen i New York. Foto: AP Vis mer

To verdensrekorder

I kvinneklassen var det storspiseren Miki Sudo som vant etter å ha slukt 48,5 pølser. Også hun satte verdensrekord i sin klasse, og stakk av med sin sjuende seier i konkurransen. Andreplassen gikk til Larell Marie Mele som «bare» klarte å spise 16 pølser.

VINNERE: Joey Chestnut og Miki Sudo stakk av med hver sin verdensrekord. Foto: AP
VINNERE: Joey Chestnut og Miki Sudo stakk av med hver sin verdensrekord. Foto: AP Vis mer

- Jeg føler meg fantastisk. Men jeg er sikker på at kommer til å kjenne på den fysiske påkjenningen snart, sa Sudo etter konkurransen.

Vanligvis arrangeres konkurransen foran publikum utendørs, men på grunn av coronapandemien ble det holdt innendørs, uten tilskuere. Det var også innført smitteverntiltak som pleksiglassvegger mellom utøverne, og de som brakte pølsene til bordene gikk med munnbind.

Begge konkurransespiserne vant en pengepremie hver på 10 000 dollar, som tilsvarer nærmere 95 000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer