Satte verdensrekord med denne haien på kroken

Ble festmåltid for 200 mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 15 april fisket Joey Polk, (29), og hans to fettere; Earnie Polk (43) og Kenny Peterson (21) en 365 kilos mako-hai i Florida.

Etter å ha kjempet mot haien i over en time, fikk de tre fiskerne til slutt halt det enorme dyret, som de opprinnelig var ute etter å merke, i land. Da haien var for utmattet til å svømme ut på sjøen igjen etterpå, måtte de så ta livet av haien, som snart ble mat til en hel landsby.

Haifangsten er nå oppe til vurdering hos den Internasjonale organisasjonen for haifiske, og fangsten ser ut til å bli den neste store verdensrekorden for haifiske.

Dermed har Earnie Polk slått sin tidligere verdensrekord fra 2009 da han fisket en 331 kilos mako-hai.

Kjempet i over en time
Polk-familien brukte kajakker til å padle ut agn av makrell og tunfisk, før de satte seg på land og ventet på haien. Det tok ikke lang tid før Joey plutselig kjente noe enormt bite på kroken.

Earnie, som hjalp til med å hale inn haien forteller til The Telegraph at Joey kjempet mot haien i over en time.

SLO EGEN REKORD: Sammen med fetterne Earnie Polk (43) og Kenny Peterson (21) slo Joey Polk (29) sin tidligere verdensrekord i haifiske fra 2009. Foto: Barcroft Media/ Bulls Press
SLO EGEN REKORD: Sammen med fetterne Earnie Polk (43) og Kenny Peterson (21) slo Joey Polk (29) sin tidligere verdensrekord i haifiske fra 2009. Foto: Barcroft Media/ Bulls Press Vis mer

- Haien kom seg ut i vannet igjen to ganger etter vi hadde halt den inn på land, Kenny Peterson fikk etterhvert festet et rep om den så den ikke kunne bevege seg, og da var det gjort.

Haien som de tok med seg tilbake etter kampen ble fordelt på over 200 medlemmer av lokalbefolkningen nord-vest i Florida.

Til The Telegraph sier Joey Polk at haien smakte utmerket.

- Den smakte verken råttent eller fiskelignende, det var veldig godt.

Vil beskytte haien
Polk-familien, som gjennom flere generasjoner har bedrevet haifiske, forteller at de vanligvis pleier å frigi haiene de fanger for å bidra til å bevare mangfoldet ute på havet.

- 98 prosent av fangsten vi får merker vi med et «National Marine Fisheries-merke» før vi frigjør dem, sier Earnie Polk.

Så langt har haifiskerne merket 500 haier ute på havet.

- Vi pleier ikke publisere fangsten vår, vi ønsker ikke at menneskeheten skal ødelegge naturressursene. Men denne gangen måtte vi gjøre et unntak, legger han til.