Satudarah utvider i Norge

Satudarah MC er etablert i fire norske byer

- Vi vokser fort, sier Satudarah-medlem. Klubben regner med å være til stede enda to byer til om kort tid. Politiet har lenge advart mot klubbens etableringsplaner.

EKSPANDERER: I et sjeldent intervju forteller et medlem av Satudarah at klubben nå er til stede i fire norske byer og at etablering av flere avdelinger er på gang. Foto: Privat/Satudarah MC.
EKSPANDERER: I et sjeldent intervju forteller et medlem av Satudarah at klubben nå er til stede i fire norske byer og at etablering av flere avdelinger er på gang. Foto: Privat/Satudarah MC. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etableringen av den internasjonale MC-klubben Satudarah i Oslo har vært planlagt siden 2018. Det forteller et medlem av Satudarah til Dagbladet i det første intervjuet som noen fra klubben har gitt til en norsk avis.

- Folka i Oslo har forberedt dette i to år, sier medlemmet. Mannen, som sokner til klubbens Stavanger-avdeling, ønsker å være anonym.

Dagbladet omtalte et hemmelig møte mellom kjente kriminelle i Oslo og representanter fra Satudarahs avdeling i Stavanger i 2018. Kort tid etter ble en 36 år gammel mann fra Vestli i Oslo pågrepet, dømt og fengslet.

Siden det første forsøket på å etablere en avdeling av Satudarah i Oslo har politiet jobbet for å stoppe klubben i å få fotfeste.

- Internasjonalt er Satudarah kjent for alvorlig kriminalitet og en atferd som vi ikke ønsker i Norge. Etableringer av nye klubber fører ofte til uro, og politiet registrerer at dette også er tilfelle ved denne etableringen, sa Anders Rasch Olsen, som leder Spesielle operasjoner i Oslo-politiet til Dagbladet i forrige uke.

Leide klubbhus

Mens mannen, som var påtenkt en sentral rolle i klubben, sonet en to års straff bak murene, fortsatte forberedelsene med etableringen av Oslo-avdelingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer