ANGREP:  Styrker som er lojale mot Jemens internasjonalt anerkjente president Abd-Rabbu Mansour Hadi, har tatt oppstilling sør i landet i påvente av et angrep fra Houhti-militsen. Nå går Saudi-Arabia til angrept mot militsen. Foto: Nabeel Quaiti / Reuters / NTB scanpix
ANGREP: Styrker som er lojale mot Jemens internasjonalt anerkjente president Abd-Rabbu Mansour Hadi, har tatt oppstilling sør i landet i påvente av et angrep fra Houhti-militsen. Nå går Saudi-Arabia til angrept mot militsen. Foto: Nabeel Quaiti / Reuters / NTB scanpixVis mer

Saudi-Arabia angriper mål i Jemen

Går til angrep mot Houthi-militsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Saudi-Arabia har gått til angrep mot Houthi-militsen i nabolandet Jemen, opplyser landets ambassadør i Washington, Adel al-Jubeir.

Ifølge ambassadøren blir USA holdt løpende orientert om angrepene, men amerikanerne deltar ikke direkte i militæroffensiven.

Rundt klokka 03.00 ble det klart at USA bistår med logistisk støtte og etterretningsinformasjon.

Kort tid etter ambassadørens kunngjøring, fortalte innbyggere i hovedstaden Sana at kampfly bombet den internasjonale flyplassen i byen.

Rykker sørover Den sjiamuslimske Houthi-militsen tok tidligere i år kontroll over Sana og jaget landets sunnimuslimske president Abd-Rabbu Mansour Hadi på flukt sørover til havnebyen Aden.

De siste dagene har militsen, som Iran anklages for å støtte, rykket stadig lenger sør, og ifølge Saudi-Arabia har de nå tatt kontroll over flyvåpenet i Jemen.

Tidligere i uka ble det kjent at Saudi-Arabia sendte militære forsterkninger til grensa, og onsdag kveld gikk de til angrep.

Flernasjonal Saudi-Arabia bekrefter at landets flyvåpen deltar i angrepene, som Adel al-Jubeir beskriver som en flernasjonal operasjon.

Ifølge ambassadøren deltar ti land, men det er ikke kjent hvilke land det er snakk om.

Saudi-Arabia, Qatar, Kuwait, Bahrain og De forente arabiske emirater sendte tidligere onsdag ut en kunngjøring om at de ville komme president Hadi til unnsetning.

Militæroperasjonen er hjemlet i FN-charteret og charteret til Den arabiske liga, sier Saudi-Arabias ambassadør.

(NTB)