Jamal Kashoggi

Saudi-Arabia havner i Khashoggi-gata

Saudi-Arabias ambassade i Washington ligger nå i «Jamal Khashoggi Way». Gaten har blitt oppkalt etter den drepte saudiske journalisten og regimekritikeren.

NYTT NAVN: Deltakere i seremonien utenfor Saudi-Arabias ambassade i Washington. Ambassaden ligger nå i «Jamal Khashoggi Way», oppkalt etter den drepte journalisten og aktivisten. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP / NTB
NYTT NAVN: Deltakere i seremonien utenfor Saudi-Arabias ambassade i Washington. Ambassaden ligger nå i «Jamal Khashoggi Way», oppkalt etter den drepte journalisten og aktivisten. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Myndighetene i den amerikanske hovedstaden byttet onsdag ut gateskiltene foran ambassaden. Samtidig holdt aktivister en seremoni der de lovet at de aldri vil glemme Khashoggi, som ble drept av saudiarabiske agenter inne på landets konsulat i Istanbul i 2018.

Khashoggi var selv fra Saudi-Arabia, men var bosatt i USA, der han blant annet skrev for The Washington Post.

I en amerikansk etterretningsrapport blir Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman pekt ut som mannen bak drapet. Tidligere har president Joe Biden nektet å ha noen som helst kontakt med ham og lovet å gjøre Saudi-Arabia til en pariastat som følge av menneskerettsbrudd.

Biden drar til Riyadh

Nylig ble det imidlertid klart at Biden planlegger å reise til Saudi-Arabia i juli, der han også skal møte kronprinsen. Det har vakt sterke reaksjoner.

Byrådet stemte enstemmig for å gi et nytt navn til gaten, som tidligere het New Hampshire Avenue.

Ifølge Phil Mendelson, som er byrådsleder i District of Columbia, vil gaten være en konstant påminnelse og et minnesmerke for Khashoggi.

Sarah Leah Whitson, som leder Democracy for the Arab World Now, en menneskerettsgruppe som i sin tid ble grunnlagt av Khashoggi, fordømmer det hun mener er Bidens «skamløse kapitulering».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer