Saudi-Arabia sender 30 000 soldater til Iraks grense

Forlatt av irakiske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Saudi-Arabia har utplassert 30.000 soldater ved grensen mot Irak etter at irakiske soldater forlot området, melder TV-stasjonen Al Arabiya.

Ubevoktet område TV-stasjonen opplyser at den har fått tak i en video som viser 2.500 irakiske soldater i ørkenen øst for den irakiske byen Karbala etter at de forlot stillingene sine ved grensen.

Etter at soldatene forlot området, ble grenseområdet mot Saudi-Arabia og Syria stående ubevoktet.

En irakisk offiser sier i et videoopptak at han ikke vet hvorfor de irakiske grensevaktene fikk ordre om å forlate områdene som grenser til de to nabolandene.

-Vi fikk ordre om tilbaketrekking, vi vet ikke hvorfor, sier han.

Viktige grenseområder Han føyer til at en annen offiser ikke ønsket å dra, men at han var nødt til å følge ordre. I tillegg opplyser han at biler ble brent og lagre ødelagt før stillingene ble forlatt, uten å presisere hvem som gjorde det.

I juni tok Den Islamske staten (tidligere ISIL) over en vikitig grenseby til Jordan, nær Anbar-provinsen i Irak, og Jordan svarte da med å styrke sitt forsvar langs grensa.

HELE LEVANTEN:  Det røde omrisset viser området som ISIL tidligere har sagt de ønsker som sin egen stat. Det området de nå gjør krav på som Den islamske stat, er imidlertid mindre.
HELE LEVANTEN: Det røde omrisset viser området som ISIL tidligere har sagt de ønsker som sin egen stat. Det området de nå gjør krav på som Den islamske stat, er imidlertid mindre. Vis mer

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer