Saudi-Arabia sendte prins i krigen mot IS

Er med på luftangrepene.

HJEM FRA TOKT: Et bilde fra det saudiske nyhetsbyrået (SPA) viser prins Khaled bin Salman, sønnen til kronprinsen i det absolutte kongedømmet Saudi-Arabia etter at han har deltatt på luftangrepene mot IS i Syria. Foto: AFP PHOTO/ HO/ SPA
HJEM FRA TOKT: Et bilde fra det saudiske nyhetsbyrået (SPA) viser prins Khaled bin Salman, sønnen til kronprinsen i det absolutte kongedømmet Saudi-Arabia etter at han har deltatt på luftangrepene mot IS i Syria. Foto: AFP PHOTO/ HO/ SPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Fly fra USA, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater gjennomført onsdag kveld luftangrep mot 12 mål ved IS-kontrollerte oljefelt i Syria.

Nå viser det seg at prins Khaled bin Salman som er sønn til den saudi-arabiske kronprinsen i det absolutte kongedømmet er blant jagerflypilotene som deltar i kampene.

Det offisielle saudiske nyhetsbyrået (SPA) har sendt ut et bilde av prinsen mens han sitter i cockpiten på et jagerfly tirsdag. Ifølge nyhetsbyrået er bildet tatt på et ikke oppgitt sted tirsdag kveld etter at han hadde deltatt i luftangrep mot ekstremistgruppa Den islamske staten (IS).

- Uvanlig signal Å sende en så prominent arving til den saudi-arabiske tronen sender et uvanlig sterkt utenrikspolitisk signal om hvor alvorlig Saudi-Arabia ser på situasjonen, skriver den tyske avisa Die Welt.

Prins Khaled bin Salman fikk sin jagerpilotutdanning ved Columbus Air Force Base i USA i 2009. Han har graden løytnant.

- Vi befinner oss i dag i den farlige situasjonen at terrorceller blir til armeer i Libya, Libanon, Syria, Irak og Jemen. Vi må bruke all kraft å å kjempe mot denne utviklingen, og vi må handle raskt, sier Saudi-Arabias utenriksminister, prins Saud al-Faisal al-Saud.

Nye angrep Onsdag kveld utførte Saudi-Arabia, USA og De forente arabiske emirater luftangrep mot IS-kontrollerte oljefelt i Syria.

- Vi er svært sikre på at vi traff det vi siktet på, og at vi forårsaket den skaden vi ønsket, sier talsmann for Pentagon, kontreadmiral John Kirby, ifølge CNN. Kirby.

Angrepene startet parallelt med at FNs sikkerhetsråd enstemmig vedtok resolusjonen om tiltak for å stanse flommen av fremmedkrigere til Midtøsten, melder NTB.

Blant grepene er skjerpet grensekontroll og internasjonalt samarbeid. USAs president Barack Obama ledet selv møtet der resolusjonen ble vedtatt i FN onsdag.