Saudi-Arabia skal holde sitt første valg

Regjeringen i Saudi-Arabia har besluttet at kongedømmets første valg til lovgivende forsamling noensinne skal holdes om tre år, ifølge flere kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tredel av de 120 plassene i forsamlingen Majlis ash-Shura skal fordeles etter et valg, skriver avisa al-Hayat, som drives av sønnen til den saudiarabiske forsvarsministeren. Til nå har alle plassene i forsamlingen blitt utpekt av regjeringen.

Ifølge en gruppe reformorienterte politikere har regjeringen opplyst at de første valgene til regionale forsamlinger skal holdes om to år. Tidligere har det nasjonale nyhetsbyrået meldt at halvparten av plassene i de nylig oppnevnte kommunestyrene skal utpekes gjennom valg i 2004.

Etter terrorangrepene 11. september 2001 har Saudi-Arabia vært utsatt for et betydelig press fra sin allierte USA, som ønsker at kongedømmet skal innføre demokratiske reformer. Bakgrunnen er frykt for at det ultrakonservative styresettet i landet, som baserer seg på den islamske retningen wahhabisme, gir grobunn for fundamentalistiske terrorgrupper.

NTB