Saudi-Arabia skal trene moderate opprørere

I kampen mot Den islamske staten.

I SAMTALER:  Utenrikminister John Kerry ankommer etter planen Saudi-Arabia torsdag morgen, for å diskutere strategien for å bekjempe Den islamske stat. Til høyre i bildet er Saudi-Arabias kong Abdullah. Bildet ble tatt under et møte 27. juni i år. Foto: AFP Photo/Brendan SMIALOWSKI/POOL
I SAMTALER: Utenrikminister John Kerry ankommer etter planen Saudi-Arabia torsdag morgen, for å diskutere strategien for å bekjempe Den islamske stat. Til høyre i bildet er Saudi-Arabias kong Abdullah. Bildet ble tatt under et møte 27. juni i år. Foto: AFP Photo/Brendan SMIALOWSKI/POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saudia-Arabia skal ha sagt seg villige til å trene moderate, syriske opprørere i kampen mot Den islamske stat, skriver New York Times.

USAs utenriksminister John Kerry skal etter planen ankomme Jeddah i Saudi-Arabia torsdag morgen for å diskutere strategien for å bekjempe IS i Irak og Syria.

På møtet vil også representanter fra Egypt, Jordan, Tyrkia, Libanion og Irak delta, skriver New York Times.

En ikke-navngitt kilde i det amerikanske utenriksdepartementet sier det vil bli iverksatt en rekke tiltak for svekke IS, som å hindre pengestøtten til ekstremistgruppa.

- Vi er en posisjon hvor jeg tror vi kan være ganske spesifikke om hva vi ønsker oss, sier kilden til avisa.

Det hvite hus sier i en uttalelse at president Barack Obama har vært i kontakt med Saudia-Arabias kong Abdullah, og at de to lederne «var enige om behovet for å trene moderate syriske opprørere».

Danmarks utenriksminister Martin Lidegaard møtte tirsdag sin saudiarabiske kollega Saud al-Feisal i Jeddah. Han var tydelig på at landet må gjøre mer for hindre at rike saudiarabiere bidrar med pengestøtte til Den islamske staten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer