Saudi-Arabia snur og hjelper USA

Saudi-Arabia velger side i konflikten med Irak. Utenriksministeren antyder at han vil la amerikanske soldater slippe inn i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kaster også Iraks naboer seg inn i konflikten med Saddam Hussein. Nå oppfordrer også Saudi-Arabias utenriksminister Saud al-Faisal Irak om å slippe til FNs våpeninspektører. Det er den eneste måten å unngå krig, mener utenriksministeren.

- Alle er forpliktet til å følge opp, svarte prinsen på spørsmål om landet ville slippe til amerikanske soldater i tilfelle en konflikt, melder Sky News.

I flere måneder har Saudi-Arabia motsatt seg et angrep på Irak, og uttalelsen tolkes som at Saudi-Arabia har snudd i konflikten. Utenriksministeren har tidligere nektet amerikanerne å opprette baser i Iraks naboland, det ville gjort et angrep vanskeligere.

Storbritannias utenriksminister Jack Straw advarer Saddam Hussein om at det er på tide å kvitte seg med Iraks masseødeleggelsesvåpen, ellers «må regimet hans stoppes».

Den amerikanske utenriksministeren Colin Powell tror at en FN-resolusjon er bare uker unna, den må inneholde en tidsfrist og krav om at våpeninspektørene får innpass i Irak.