Saudi-Arabia valgt inn i FNs kvinnekommisjon: - Som å la en pyroman bli brannsjef

Sterke reaksjoner på at Saudi-Arabia skal passe på kvinners rettigheter. 

Stemt inn: Kongeriket Saudi-Arabia har et av verdens mest kvinneundertrykkende regimer. Nå er landet valgt inn i FNs kvinnekommisjon. Her er den saudiarabiske kongen Salman bin Abdulaziz al-Saud avbildet i hovedstaden Riyadh. Foto: REUTERS / Jim Bourg
Stemt inn: Kongeriket Saudi-Arabia har et av verdens mest kvinneundertrykkende regimer. Nå er landet valgt inn i FNs kvinnekommisjon. Her er den saudiarabiske kongen Salman bin Abdulaziz al-Saud avbildet i hovedstaden Riyadh. Foto: REUTERS / Jim Bourg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Å velge Saudi-Arabia til å fremme kvinners rettigheter, er som å gi en pyroman jobben som byens brannsjef. Det er absurd og moralsk forkastelig, mener administrerende direktør Hillel Neuer i den Genève-baserte organisasjonen UN Watch, som overvåker FN sitt arbeid.

Neuer sin reaksjon kommer etter at det ble klart at Kongeriket Saudi-Arabia får en plass i FNs kvinnekommisjon, som blant annet innebærer at regimet skal være med å utforme globale standarer for likestilling.

Kommisjonen, som består av 45 innvalgte medlemsland, har som mål å fremme likestilling og å styrke kvinners rettigheter.

- Dette er en svart dag for kvinners rettigheter, og for alle menneskerettigheter. Saudi-Arabias diskriminering av kvinner er grov og systematisk i lov og praksis, sier Neuer og utdyper:

- Alle saudiarabiske kvinner må ha en mannlig verge som tar alle kritiske avgjørelser på hennes vegne, og som kontrollerer kvinnens liv fra hun blir født til hun dør. Saudi-Arabia forbyr kvinner å kjøre bil. Hvorfor valgte FN verdens ledende promotør av kjønnsforskjeller til å sitte i likestillingskommisjonen? I dag sendte FN ut et signal om at kvinners rettigheter kan ofres for petroleums-dollar og politikk, og organisasjonen har skuffet millioner av kvinnelige ofre verden over, mener UN Watch-direktøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer