Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saudi-Arabias hersker støtter Mubarak

Varm diktatorstøtte til Egypts pressede hersker Hosni Mubarak.

- STABILT: Saudi-Arabias enehersker Kong Abdullah hilste nylig på FNs generalsekretær Ban Ki-moon i New York. Nå skal han ha fått forsikringer fra Hosni Mubarak om at situasjonen i Egypt er stabil. Foto: REUTERS/Saudi Press Agency/Handout
- STABILT: Saudi-Arabias enehersker Kong Abdullah hilste nylig på FNs generalsekretær Ban Ki-moon i New York. Nå skal han ha fått forsikringer fra Hosni Mubarak om at situasjonen i Egypt er stabil. Foto: REUTERS/Saudi Press Agency/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypts befolkning har de siste dagene tydd til gatene i et voldsomt opprør mot diktatoren Hosni Mubarak.
Nå gir Saudi-Arabias hersker Kong Abdullah sin varmeste støtte til Mubarak, fra sitt opphold i Marokko hvor han er etter en ryggoperasjon i USA.

Personlig støtte-telefon Ifølge Saudi-Arabias offisielle nyhetsbyrå SPA ringte Kong Abdullah personlig opp Mubarak tidlig på dagen i dag, og fordømte demonstrantene som nå truer Mubaraks posisjon.

- Situasjonen i Egypt er stabil, skal Mubarak ha forsikret. Han skal også ha sagt at det bare dreier seg om et opprørsforsøk fra noen «mistenkelige grupper» som ikke vil ha stabilitet og sikkerhet.

Hosni Mubarak ble i 2009 nummer 20. på lista til amerikanske Parade Magazines liste over verdens verste diktatorer. Kong Abdullah ble nummer fem på den samme lista.

Saudi-Arabia har et frynsete rykte for bruk av halshugging og tortur, og for fravær av demokrati. Kong Abdullah er kritisk til at opprørerne i Egypt nå bruker uttrykksfrihet som et argument for at hans diktatorkollega i Egypt bør fjernes.

Klamrer seg fast De voldsomme protestene i gatene i Kairo og andre egyptiske storbyer pågår nå for femte dag på rad. Ingenting tyder på at Mubarak vil gi fra seg makten frivillig.

Nyhetsbyrået Reuters meldte tidligere i dag om minst 74 drepte i Egypt.

82-årige Mubarak kom til makten i 1981, etter mordet på Anwar Sadat. Han hadde tidligere vært visepresident.
Han har nå lovet politiske reformer og å sparke regjeringen, men insisterer på å fortsette å lede landet.

STABILT?: Sammenstøt mellom opprørere og opprørspoliti i Suez for to dager siden. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany
STABILT?: Sammenstøt mellom opprørere og opprørspoliti i Suez for to dager siden. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media