Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Saudi-Arabias konsul har forlatt Istanbul

Den saudiarabiske konsulen har forlatt Tyrkia etter at tyrkisk politi forberedte seg på å ransake konsulens residens, melder nyhetsbyrået Anadolu.

FORLATT LANDET: Den saudiarabiske konsulen har forlatt Tyrkia etter at tyrkisk politi forberedte seg på å ransake konsulens residens, melder nyhetsbyrået Anadolu. Foto: Scapix
FORLATT LANDET: Den saudiarabiske konsulen har forlatt Tyrkia etter at tyrkisk politi forberedte seg på å ransake konsulens residens, melder nyhetsbyrået Anadolu. Foto: Scapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsulen forlot Istanbul klokken 14 lokal tid i et fly til Riyadh, ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Saudiarabiske myndigheter har ikke kommentert konsulens utreise.

Meldingen kom noen timer etter at en anonym kilde i Tyrkias utenriksdepartement meldte at politiet i Istanbul skal ransake konsulens residens i forbindelse med Khashoggi-etterforskningen. Det er foreløpig ikke klart når residensen skal ransakes.

Tyrkisk politi gjennomsøkte mandag Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i åtte timer som ledd i etterforskningen av hva som har skjedd med journalisten Jamal Khashoggi.

Han forsvant etter å ha gått inn i konsulatet 2. oktober. Kilder i det tyrkiske statsapparatet hevder Khashoggi ble avhørt, mishandlet, drept og partert av saudiarabiske agenter inne på konsulatet, men Saudi-Arabia avviser anklagene.

Tirsdag sa FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet at saudiarabiske diplomater i Tyrkia bør bli fratatt sin diplomatiske immunitet umiddelbart.

- Ifølge Folkeretten er både bortføring og drap veldig alvorlige lovbrudd, og immunitet burde ikke bli brukt for å hindre etterforskningen av hva som har skjedd og hvem som er ansvarlig, sa Bachelet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!