Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saudi-Arabias kronprins advarer om «utenkelig» høye oljepriser

Ber det internasjonale samfunnet stå sammen mot Iran.

NYTT INTERVJU: En mann går forbi en plakat der kronprins Mohammed bin Salman (t.v), Saudi-grunnlegger og konge Abdul Aziz Al Saud (midten) og kong Salman (t.h) smiler på en privat flyplass i byen Riyadh. Foto: Amr Nabil / Ap / Scanpix
NYTT INTERVJU: En mann går forbi en plakat der kronprins Mohammed bin Salman (t.v), Saudi-grunnlegger og konge Abdul Aziz Al Saud (midten) og kong Salman (t.h) smiler på en privat flyplass i byen Riyadh. Foto: Amr Nabil / Ap / Scanpix Vis mer

Etter angrepet mot et oljeanlegg i Saudi-Arabia advarer kronprins Mohammed bin Salman mot «utenkelig» høye oljepriser om det ikke gjøres tiltak mot Iran.

I et TV-intervju med CBS-programmet «60 Minutes» oppfordret kronprinsen det internasjonale samfunnet om å stå sammen mot Iran.

- Om verden ikke tar et sterkt og fast standpunkt mot Iran, vil vi se ytterligere opptrappinger som vil true verdens interesser, sa kronprinsen.

- Oljeforsyningene vil bli forstyrret og oljeprisen vil øke til utenkelige høye tall som vi ikke har sett i vår livstid, advarte han.

Uttalelsen kommer etter oljeangrepet mot Saudi-Arabia 14. september.

- Det er ikke et strategisk mål. Kun et fjols vil angripe fem prosent av de globale forsyningene, sa Salman.

- Det eneste strategiske målet var å vise at de er dumme, og det er det de gjorde.

Houthi-opprørerne hevder å stå bak drone- og missilangrepene mot oljeanleggene, men både USA og Saudi-Arabia har anklaget Iran for å stå bak.

Iran nekter for å ha noe med angrepene å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media