Saudiske kvinner skiftet kjønn

Var lei religiøs kjønnsdiskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hva gjør man hvis man som kvinne ikke fikser å leve i et sterkt mannsdominert samfunn?

Fem saudiarabiske kvinner valgte å møte diskrimineringen med å skifte kjønn, melder avisa Al Watan ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Avisa skriver kvinnene har fått psykiske problemer av diskrimineringen i landet. Kjønnskifteoperasjonene er gjennomført i utlandet det siste året.

Saudi-Arabia er et av de mest kvinnediskriminerede land i verden. Kvinner får blant annet ikke lov til å ta førerkort med mindre de får tillatelse av ektemannen eller nærmeste mannlige foresatte.

Al-Watan siterer en islamsk lærd som krever at mydighetene forbyr kjønnsskifteoperasjoner «for å tette et juridisk vakum».

En talsmann for det saudi arabiske innenriksdepartementet sier til avisa at slike saker blir undersøkt av de religiøse myndighetene, og noen ganger av psykologer, men at personer som gjennomgår kjønnsskifteoperasjoner aldri arresteres.

LEI DISKRIMINERING: Saudi arabiske kvinner må søke ektemannen om lov til å ta sertifikatet på bil. Nå har fem kvinner tatt kjønnsskifteoperasjon for å unngå religiøs diskriminering. Foto: Scanpix
LEI DISKRIMINERING: Saudi arabiske kvinner må søke ektemannen om lov til å ta sertifikatet på bil. Nå har fem kvinner tatt kjønnsskifteoperasjon for å unngå religiøs diskriminering. Foto: Scanpix Vis mer
Saudiske kvinner skiftet kjønn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer