Sauebonde alene i flomområde

Fire gårder og ei hytte ved Atna i Stor-Elvdal er isolert på grunn av flom. I kveld bestemte politiet at beboerne i området skulle evakueres, men en bonde og 95 sauer er blitt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I verste fall kan isgangen ta med seg både hus og dyr. Vi vurderte derfor at det er best å evakuere folk, sier lensmannsbetjent Bjørn Grønvold ved Stor-Elvdal lensmannskontor.

To frivillige i en robåt var ved 20-tiden i ferd med å evakuere de siste beboerne fra en av gårdene. Men en bonde og 95 sauer er igjen på den ene av de fire gårdene som er rammet av flommen.

- Det er midt i lammingen. Flere av dyrene ville nok ha omkommet om vi flyttet på dem nå, forklarer Grønvold.

Årsaken til flommen er en stor ispropp i Glomma. Isproppen fører til at vannet finner seg nye leier. En annen ispropp har løsnet lenger opp i elva, og lensmannen frykter at situasjonen kan forverres når denne proppen kommer sørover til det flate landskapet i Atna.

Det er fire gårder og ei hytte i det flomrammede området. To personer er evakuert fra hytta og to andre er evakuert fra en av gårdene. Ytterligere en person er evakuert fra den andre gården, mens tre personer er evakuert fra gården hvor alle sauene og bonden er igjen. På den fjerde gården var det ingen hjemme da den ble isolert av det iskalde vannet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer