Saueeier hevder bjørn ble skutt i nødverge

- Bjørnen har oppført seg aggressivt.

NØDVERGE: Denne bjørnen ble tirsdag morgen skutt av en saueeier i Nord-Trøndelag. Saueeieren sier det ble handlet i nødverge. Foto: PRIVAT
NØDVERGE: Denne bjørnen ble tirsdag morgen skutt av en saueeier i Nord-Trøndelag. Saueeieren sier det ble handlet i nødverge. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag morgen fikk politiet i Nord-Trøndelag melding om at en bjørn hadde blitt skutt i Berglia i Lierne.

- Det var en representant for saueeierne som ringte oss klokken 08.15 i dag tidlig og fortalte at det var skutt en bjørn, sier lensmann i Lierne,  Jørn Ove Totland til Trønderavisa.

Nødverge Saueeieren hevder bjørnen ble skutt i nødverge. På vei til stedet gjorde politiet funn av minst 14 sauekadaver.

- Bonden opplyser at bjørnen ble skutt idet den jaget sau. Den ble felt på 20-30 meters hold, og alt tyder på at dette er en nødvergesituasjon, sier Totland til Namdalsavisa som først omtalte saken.

Aggressiv Linn Sivertsen er svigerdatter av saueeieren. Hun forteller at det dreier seg om en stor hannbjørn som har vært i området en stund.

- Bjørnen befant seg innenfor et strømgjerde og har tatt masse sau de siste ukene. Han har oppført seg svært aggressivt, så dette var en helt klar nødvergesituasjon, sier hun til Dagbladet.

Ingen fellingstillatelse Det var ikke gitt fellingstillatelse i området.

- Derfor må vi nå undersøke hva som har skjedd. Det er i tillegg et rovdyravvisende gjerde der, så vi må undersøke om dette er slik det skal være, sier seniorrådgiver for Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Inge Hafstad, til Trønderavisa.