SAVNER MARGIT: Kari-Anne Nilsen stråler med søsknene til Margit . Nå er Margit savnet og det er en halvmeter nysnø i området. Dagbladet beklager at vi tidligere i dag trykket et bilde av feil sauerase. Sauen Margit er en brun gamalnorsk spel. Både hun, værlammet og lammet har øremerke med Ytste Skotet. Foto: Privat
SAVNER MARGIT: Kari-Anne Nilsen stråler med søsknene til Margit . Nå er Margit savnet og det er en halvmeter nysnø i området. Dagbladet beklager at vi tidligere i dag trykket et bilde av feil sauerase. Sauen Margit er en brun gamalnorsk spel. Både hun, værlammet og lammet har øremerke med Ytste Skotet. Foto: PrivatVis mer

- Sauen Margit er skeptisk til fremmede

Matmor Kari-Anne forteller om den savnede sauen Margit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Sunnmøre gikk i dag bredt ut og etterlyste den savnede sauen Margit. En potensiell dyretragedie utspiller seg, der Margit er ute i en halvmeter nysnø med et værlam og søyelam.

Etter at Dagbladet omtalte saken har interessen for sauen Margit eksplodert, blant annet har sauen fått sin egen Facebook-gruppe som heter «Vi som vil finne og lage pinnekjøtt av sauen Margit!»

Matmor Kari-Anne Nilsen har imidlertid ingen pinnekjøttplaner for Margit, skulle hun vende nesa hjem til garden Ytset Skotet.

- Jeg er redd håpet er ute, hvis hun ikke blir funnet relativt kjapt. Det er veldig trist å miste en sau. Garden er ikke helt den samme uten hun Margit-mor, sier Kari-Anne til Dagbladet.

Kari-Anne forteller at Margit er 4-5 år gammel, men at hun flyttet for to år siden da hun tok over gården ved Ytset Skotet. Etter det har Margit vært litt rådvill.

- Hun er ennå ikke sikker på hvor hun bor. Hele sommeren har hun gått rett over garden her, men i starten av oktober var hun søkk vekk.

Politiet skrev i dagens etterlysning at Margit lyder navnet sitt, noe som vil gjøre det enkelt for dem som eventuelt finner henne og forsikre seg om at de har funnet riktig sau.

- Margit er litt skeptisk til fremmedfolk, men hvis man har litt kraftfôr eller noe som skrangler, så pleier hun å komme. Hun er en veldig snill sau, sier Kari-Anne.

Margit er av arten gamalnorsk spel, som klarer seg svært godt i utmark. Kari-Anne anser det som uaktuelt at Margit har skadet seg. Kari-Anne bor alene på garden sammen med dyrene sine. Hennes høyeste juleønske er at Margit kommer til rette.

- Det er enorme områder hun kan ha gått seg vill i. Dette er en dyretragedie, men jeg mister ikke håpet, sier Kari-Anne.

Finner du sauen Margit, kan du melde fra til politiet på Sunnmøre. Kari-Anne Nilsen har også skrevet en blogg om sauen Margit, som du kan besøke her.

«DER INGEN KUNNE TRU»: Kari-Anne Nilsen bor alene på gården Ytste Skotet. Hun frykter at sauen Margit har gått seg vill i det enorme beiteområdet. Foto: Privat
«DER INGEN KUNNE TRU»: Kari-Anne Nilsen bor alene på gården Ytste Skotet. Hun frykter at sauen Margit har gått seg vill i det enorme beiteområdet. Foto: Privat Vis mer