SHEEP VIEW: Dette er én av fem sauer som nå skal kartlegge Færøyene for Google. Foto: REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SHEEP VIEW: Dette er én av fem sauer som nå skal kartlegge Færøyene for Google. Foto: REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Sauer med kamera på ryggen skal få Færøyene med på «Google Street View»

«Google Sheep View».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke alle deler av de 18 øyene som utgjør Færøyene som er like lett tilgjengelige for alle.

Likeså, er det ikke bare bare for teknologigiganten Google å kartlette deler av den forblåste villmarka til sin karttjeneste. Men Durita Dahl Andreassen har funnet en løsning.

Hun har nå, med hjelp fra en lokal sauebonde og en spesialbygd sele, introdusert «Sheep View 360».

De fem sauene har fått en 360-graderskamera festet på ryggen, og etterhvert som de tråkker rundt på øyene og beiter, blir data fra kameraet sendt tilbake til Andreassen. Hun laster det så opp i «Google Street View».

- Her på Færøyene, må vi gjøre ting på vår egen måte. Vi er så små og Google er så store at vi følte dette var måten vi måtte gjøre det på, sier hun ifølge The Guardian.

Planen er å laste opp en ny film på prosjektets hjemmeside hver uke. Her kan man også lese mer om sauenes historiske betydning for Færøyene - for eksempel at de er opphav til øyenes navn (fåre-øyene).

Andreassen sier videre at hun håper dette kan få Google til å komme på besøk med kamerabilene sine. Overfor The Guardian vil ikke Google kommentere dette, men understreker at alle kan laste opp sine data til deres databaser.

Øyene har 49 188 innbyggere og omlag 80 000 sauer.

FORVIRRET: Den ti måneder gamle sauen Pet har vokst opp sammen med en hundeflokk på en går i Skottland. Ifølge eieren tror Pet tror hun er en hund. Video: Jemma Mackenzie / YouTube Vis mer