Sauetjuv takket for god fårikål

En frekk sauetjuv er på tokt i Skjåk. Sauebøndene Petter og Oddrun Gjerdet fikk til og med brev fra tjuven, som takket for et godt måltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter og Oddrun Gjerdet trodde knapt sine egne øyne da de åpnet postkassa nylig. I en konvolutt med ukjent avsender lå øremerket til en av sauene deres. Ved siden av lå det en liten rød lapp med følgende påskrift:

«Vi takker for Den gode fårikålen. Bestiller mer til høsten! Beste hilsen L.M.».

- Ikke moro

- Det var ikke akkurat moro. Vi så jo at det var vårt navn som sto på merket, og skjønte at avsenderen på en eller annen måte har vært i kontakt med sauen, sier Petter Gjerdet.

Han tok med seg øremerket til landbrukskontoret, og videre til lensmannen i Skjåk. Gårdbrukeren ser liten vits i å anmelde forholdet.

- Det er klart man blir provosert. Dersom de virkelig har tatt sauen, kunne de ha sagt det rett ut. Nå blir det i stedet til at jeg går og grubler på dette. Jeg kan ikke skjønne at noen skal ha glede av det, sier Gjerdet.

Jegere på ferde?

Han og kona Oddrun er vant til å miste sauer hvert eneste år, men ikke slik.

I det tidsrommet da sauen ble borte, var det mange reinjegere i området. Ekteparet lurer derfor på om det er noen av jegerne som har sett sitt snitt til å innta et hedersmåltid i fjellet.

BÆDA! Den frekke sauetjuven sendte øremerket tilbake til bonden sammen men dette brevet.