Frogner-drapet

Saumfarer siktedes bevegelser

Slik jobber politiet videre med drapssaken.

SKUTT: En kvinne ble skutt på åpen gate på Frogner onsdag morgen. Her jobber politiet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen ble en kvinne skutt og drept på gata på Frogner i Oslo. En mann ble pågrepet på E18 kort tid etter at politiet fikk melding om hendelsen, og er siktet for drap.

På spørsmål fra Dagbladet om politiet nå har mer informasjon om hendelsesforløpet og siktedes bevegelser i forkant av drapet, svarer leder for etterretning og etterforskning ved Oslo-politiet, Grete Lien Metlid:

- Ja, det er noe vi er veldig opptatt av nå. Informasjon om hva som skjedde i Tostrups gate, men også bevegelser i forkant. Det jobber vi med nå og har stor oppmerksomhet på.

I en slik kartlegging er det vanlig at politiet innhenter data fra aktuelle overvåkningskameraer, bomstasjoner og teledata, som kan bidra til å fastsette siktedes bevegelser før og etter drapet.

Ville melde seg

Som Dagbladet har omtalt, har det vært en årelang konflikt mellom siktede og avdøde, som handler om en byggesak.

I går fortalte advokat Per Conradi Andersen, som representerte mannen da konflikten kom opp for tingretten før jul, at mannen meldte seg selv til politiet.

- Han bor i Bærum og sier at han ville kjøre til Sandvika politistasjon og melde seg der. På veien dit kjørte han forbi en tilfeldig politibil som han fikk vinket til siden, sa Andersen til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer