UPASSENDE: En sheriff fortalte Savannah Shukla at det var upassende av henne å amme sønnen sin i offentligheten, da valgte hun å gå ut med historien sin. Video: WTMV; Foto; Facebook via CNN Vis mer Vis mer

Savannah ble nektet å amme sønnen sin

Politiet truet med å arrestere henne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Savannah Shukla var ute og handlet matvarer søndag kveld, ble hennes en måned gamle sønn akutt sulten. Etter at familiemoren fra Georgia i USA hadde betalt for matvarene i kassa, begynte hun å amme sønnen sin Kumar inne i matbutikken.

Ikke ulovlig å amme

- Plutselig dukket det opp en politibetjent som ba meg om å avslutte ammingen. Jeg ble veldig overrasket, og fortalte ham at jeg hadde loven på min side og at jeg på ingen måte gjorde noe galt, sier Savannah til CNN.

Amming regnes som blotting

Politimannen stod imidlertid på sitt, og fortalte til Shukla at aktiviteten hun drev med var upassende og kunne oppfattes som blotting. Da ble kvinnen irritert over hele opptrinnet.

Uanstendig oppførsel

- Han sa at han allerede kunne se deler av brystet mitt. Videre sa han at dersom jeg tok barnet vekk fra brystet og viste brystvorta, ville det betegnes som uanstendig oppførsel, sier hun.

Politibetjenten sa til Shukla at han ikke ønsket å arrestere henne, og ba henne derfor om å stoppe med ammingen.

Har klaget på politiet

- Hvis noen finner dette støtende er det deres problem, ikke mitt problem, sier Shukla, som nå har levert en offisiell klage på politibetjentens oppførsel.

Nå har sheriffen i Muscogee County i Georgia, USA, gått ut med en offisiell beklagelse på sin facebookprofil.

Politiet beklager sin oppførsel

"Alle som jobber på vårt kontor tolerer ikke slike handlinger, og vi vil sikre at dette ikke kommer til å skje i framtida. På vegne av Muscogee County Sheriffkontor vil jeg gjerne rette en unnskyldning til kvinnen som er involvert, og jeg håper hun vet at dette ikke er holdninger eller meninger som vårt kontor representerer", skriver sheriff John Darr.

- Det er helt forferdelig at noen som i utgangspunktet skal beskytte meg, truet med å arrestere meg. Jeg hadde ikke engang gjort noe galt, sier Savannah Suhkla til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer