Cleo Smith savnet:

Savnede Cleo (4) funnet i live

Fire år gamle Cleo Smith er funnet i live etter å ha vært savnet i mer enn to uker, melder australsk politi.

FUNNET: Fire år gamle Cleo Smith er funnet i live etter å ha vært savnet i mer enn to uker, melder australsk politi. Video: Western Australian Police Force. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den savnede fire år gamle jenta, Cleo Smith, er funnet i god behold i et hus i Carnarvon, opplyser politiet i Australia, melder ABC News.

Ifølge en uttalelse fra politiet brøt de seg inn i huset rundt klokka 01.00 og fant henne i et av rommene.

Cleo ble gjenforent med foreldrene sine kort tid seinere, og seint til sykehus for en sjekk. Hun skal være fysisk uskadd.

Politiet sier at en lokal Carnarvon-mann har blitt satt i varetekt og avhørt.

Samarbeider med politiet

På en pressekonferanse onsdag morgen, forteller politiet at den lokale mannen er 36 år gammel, og samarbeider med politiet.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om mannen på nåværende tidspunkt, men det vil komme mer informasjon etter hvert, sier politikommissær Chris Dawson i Western Australia Police Force.

Det er foreløpig uklart hva mannen vil bli siktet for, men politiet antar at det vil tas ut en siktelse i løpet av onsdagen.

Politisjefen forteller at en patrulje på fire personer tok seg inn på mannens adresse natt til onsdag. Bare timer tidligere hadde de, gjennom bredt politiarbeid, rettet mistanke mot mannen. Mobiltelefondata skal være en del av grunnlaget for denne mistanken, uten at politiet ønsker å utdype dette videre.

- Resultatet vi håpet og ba om

Cleo har vært savnet siden 16. oktober, etter å ha forsvunnet fra teltet hun sov i sammen med foreldrene ved Blowholes, en populær campingplass nord for Carnarvon i Australia.

På onsdagens pressekonferanse bekreftet politiet at fireåringen ble bortført fra campingplassen.

Forsvinningen hennes utløste et omfattende søk over hele Vest-Australia.

- Dette er resultatet vi alle håpet og ba om, som vi har oppnådd på grunn av utrolig politiarbeid. Jeg vil takke Cleos foreldre, det vest-australske samfunnet og de mange frivillige. Og selvfølgelig vil jeg takke mine kolleger i Western Australia Police Force, sier visekommissær Col Blanch, i uttalelsen fra politiet.

- Jeg heter Cleo

Politibetjent Cameron Blaine var blant de fire som fant Cleo. Han følte det han beskriver som en blanding av sjokk og lettelse da han så fireåringen i rommet.

Blaine ba likevel jenta om å bekrefte hvem hun var.

- Jeg måtte spørre henne om navnet hennes tre ganger før hun svarte. Da svarte hun «Jeg heter Cleo». Og det var det. Vi snudde, og gikk ut av huset.

Betjenten møtte jenta igjen onsdag morgen.

- Hun er en veldig søt, energisk jente. Hun er åpen og tillitsfull overfor oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer