Savnede elever funnet i Numedal

Kom ikke tilbake etter fisketur i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) De tre elevene, to jenter på 19 og 20 og en 18 år gammel gutt, forsvant da de skulle på fisketur i går kveld. Elevene var med en gruppe på rundt 20 elever fra Numedal folkehøgskole som skulle overnatte i lavvo. Men på kvelden ønsket de tre å fiske ved et vann i nærheten. De kom ikke tilbake til avtalt tid klokka 21, og ved 03-tida i natt ble de meldt savnet.

- De er godt kledd. Jeg tror ikke at de har med seg mat og utstyr, men de har med seg mobiltelefoner. Vi får imidlertid ikke kontakt med mobilene, sa operasjonsleder Erik Bergan ved Nordre Buskerud politidistrikt i morgentimene.

Et helikopter ble sendt i lufta for å se etter de tre. Både redningsmannshunder og mannskaper fra Røde Kors deltok i søket.

Ved 11-tida ble de tre elevene funnet ved Dalsethaugen ved Vegglifjell. Det betyr at de har rukket å gå et stykke i løpet av natta.

- De er i god form, men de frøs, sier Bergan.

De tre ble funnet langs en bilvei utenfor det området letemannskapene har søkt i foreløpig. Det var en privatperson som meldte at hun hadde oppdaget folkehøgskoleelevene.