Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede Emilia (20) funnet død

Var savnet i over elleve døgn.

DØD: Emilia ble sist sett i live utenfor leiligheten sin i Tollarp i Skåne. Nå er hun funnet død. Foto: Missing People
DØD: Emilia ble sist sett i live utenfor leiligheten sin i Tollarp i Skåne. Nå er hun funnet død. Foto: Missing People Vis mer

Tirsdag ettermiddag melder nyhetsbyrået TT at savnede Emilia Lundberg (20) er blitt funnet død.

Det har gått mer enn elleve døgn siden 20-åringen sist ble sett på vei ut fra leiligheten sin i Tollarp i Skåne, sammen med en mistenkelig person.

Lørdag fant frivillige fra organisasjonen FIKK klær og andre personlige eiendeler i et skogområde i nærheten av tettstedet. Da hadde det gått åtte dager uten at politiet hadde gjort aktive søk etter jenta, skriver Expressen.

Mistenkte bortføring

Liket ble funnet i elva Vramsån i forbindelse med etterforskninga på stedet. Elva ligger i nærheten av 20-åringens leilighet.

Politiet hadde håp om å finne ledetråder som kunne gi svar på hva som hadde skjedd med henne. Søket ble avsluttet etter en time.

Politiet mistenkte tidlig at hun kan være bortført mot sin egen vilje, og holder fast ved mistanken etter funnet. Nå kan det imidlertid dreie seg om en drapssak.

- Liket skal først gjennomgå en rettsmedisinsk undersøkelse for å fastslå dødsårsaken, sier pressetalsperson for politiet, Robert Loeffel, til TT.

SISTE KONTAKT MED MOBILEN: Svensk politi har gjennomsøkt et område ved elva Vramsån i nabolaget til leiligheten der Emilia Lundberg forsvant. Det var i denne elva at liket ble funnet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix.
SISTE KONTAKT MED MOBILEN: Svensk politi har gjennomsøkt et område ved elva Vramsån i nabolaget til leiligheten der Emilia Lundberg forsvant. Det var i denne elva at liket ble funnet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix. Vis mer

- Klart vi er skuffet

- Vi gir oss ikke før Emilia er tilbake i live, sa tante Jenny Lundberg til Expressen tirsdag formiddag.

Nå har utfallet endt med det verst tenkelige for familien. De pårørende er varslet, melder Aftonbladet.

Tirsdag formiddag skrev Dagbladet om familiens misnøye med politiets innsats i saken.

Tanta var overbevist om at flere essensielle spor kan ha forsvunnet i perioden fra niesa ble meldt savnet, til politiet åpnet etterforskninga med mistanke om bortføring.

- Det er klart vi i familien er skuffa over hvordan politiet har håndtert arbeidet, sa hun til Expressen.

Loeffel avviste at politiet ikke har prioritert saken tilstrekkelig. At det tok en uke før de aktivt søkte etter spor, begrunner han med at man ikke visste hvor man skulle lete.

- Det var ikke sånn at vi ikke gjorde noe. Det ble lagt ned et enormt arbeid med indre spaning, sier han.

Ukjent person i grå frakk

Lokalavisa Kristianstadstidningen og Malmö-avisa Kvällsposten har pratet med Emilie Lundbergs nabo.

Hun var ute på egen veranda kl. 10.30 fredag 22. november, og skal ha sett Emilia gå ut av inngangsdøra til blokka sammen med en stor person i lang, grå frakk. Den ukjente personen låste opp en sykkel på utsida. Naboen så de to gå i hundre meter før de svinget ut av syne.

- Jeg reagerte på at Emilia var så tynnkledd med bare knekorte bukser, har naboen sagt.

De er ikke sikre på om den mystiske personen har noen kobling til saken, men Loeffel påpekte overfor Expressen at de anser det som «merkelig» at vedkommende ikke har meldt seg til politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media