GRAVER OPP VRAKET: Redningspersonell fra Røde Kors Hjelpekorps og Voss brannvern har funnet de omkomne. De vil nå grave opp flyvraket som ligger i Store Volavatn.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
GRAVER OPP VRAKET: Redningspersonell fra Røde Kors Hjelpekorps og Voss brannvern har funnet de omkomne. De vil nå grave opp flyvraket som ligger i Store Volavatn. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Savnede er funnet døde i flyvraket på Voss

De to savnede flygerne på 33 og 48 år er funnet døde inne i flyvraket som ligger i isen på Stora Volavatn på Voss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VOSS (Dagbladet): Lensmann Ivar Hellene på Voss sier til Dagbladet at han fikk melding fra mannskapene oppe i fjellet like før klokka 12.00. Etter det har han varslet de pårørende til de to mennene som er funnet døde.

Mannskapene kjørte fra Bavallen med seks scootere og en beltevogn i retning Stora Volavatn like før klokka 09.00 i dag tidlig. De kom fram halvannen time seinere og begynte med en gang å grave seg ned til flyvraket. Med på turen opp hadde de aggregat, motorsager, økser, vinsjer og annet utstyr som de nå jobber med på stedet.

Dekket til flyvraket
De to lensmannsbetjentene som har overnattet ved stedet sørget for å dekke til flyvraket med mye løssnø i går kveld.

- Det har bidratt til at det ikke er frosset mer i flyet i natt. Vi fryktet at det var sevet vann inn i flykroppen og at det hadde frosset til is, men det høres ut som om vi har unngått det problemet. Med is inne i flykroppen ville det ha blitt mye tyngre å få opp vraket, sier lensmann Ivar Hellene.

Flyvraket lå veldig dypt i isen, på skrå med cockpit nederst, vel to meter under snøoverflaten.

- Vi har fått opp flyvfraket fra isen. Nå vil vi prioritere å få bragt de omkomne ut fra flyet og ned til Voss. De sitter frastfrosne inne i vraket. Deretter skal de identifiseres, sier lensmann Ivar Hellene.

- Vil finne årsaken
Lensmannskontoret på Voss samarbeider med Havarikomitéen til Norges Luftsportforbund. Jostein Eide fra mikroflyseksjonen i forbundet er med mannskapene oppe i fjellet.

- Vi vil samarbeide med ekspertene for å finne årsaken til at flyet styrtet mandag ettermiddag. Det er vårt mål, sier lensmann Ivar Hellene.

De to flygerne gikk opp med mikroflyet mandag ettermiddag, men ble først meldt savnet tirsdag da de ikke kom på jobb.

Det er et mikrofly av typen Savage Classic som styrtet. Det regnes som et solid fly som er enkelt å handtere.

BEKREFTER: Lensmann Ivar Hellene på Voss bekrefter at de to savnede er funnet inne i flyvraket.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
BEKREFTER: Lensmann Ivar Hellene på Voss bekrefter at de to savnede er funnet inne i flyvraket. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer