Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et amerikansk krigsskip og et konteinerskip kolliderte

Savnede etter krigsskip-krasj funnet omkommet

- De pårørende vil bli informert.

KRASJ: Sju ble meldt savnet etter at et konteinerskip kolliderte i et amerikansk krigsskip. Sju ble meldt savnet. Nå er de funnet omkommet, melder den amerikanske marinen. Foto: AP / NTB Scanpix
KRASJ: Sju ble meldt savnet etter at et konteinerskip kolliderte i et amerikansk krigsskip. Sju ble meldt savnet. Nå er de funnet omkommet, melder den amerikanske marinen. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske marinen bekrefter i en uttalelse at de savnede etter at et krigsskip og et konteinerskip kolliderte. Sistnevnte skal ha gjort en u-sving like før ulykken.

- De pårørende til de omkomne vil bli informert og de vil få støtte dersom de trenger det i den vanskelige tiden som kommer, sier marinen i en uttalelse.

Totalt sju personer har vært savnet, men marinen opplyser ikke hvor mange av de som er funnet.

Marinen skriver at de ble funnet i en oversvømt del av skipet. Mennene vil bli sendt til Naval Hospital Yokosuka i Japan hvor de vil bli identifisert.

Kolliderte

En leteaksjon etter de sju savnede pågikk i regi av japansk kystvakt i samarbeid med USA.

Marinefartøyet USS Fitzgerald tok inn vann etter kollisjonen 56 nautiske mil utenfor kysten av halvøya Izu ved 2.30-tiden natt til lørdag, men mannskapet fikk stabilisert situasjonen. Et annet amerikansk marinefartøy i området, USS Dewey, ble sendt for å bistå og hente med seg mannskapet fra det ødelagte fartøyet. Japanske marine- og kystvaktfartøy ble også sendt til stedet for å bistå.

U-sving

Logger over skipstrafikken i området tyder på at ACX Crystal gjorde en plutselig u-sving om lag 25 minutter før kollisjonen, skriver BBC. Årsaken til kursendringen er ikke klarlagt. Skipet holdt om lag 14 knop, rundt 27 kilometer i timen, da det kolliderte med det amerikanske marinefartøyet.

USS Fitzgerald er nå tilbake i sin hjemmehavn i Yokosuka sør for Tokyo. Skipet tok seg fram for egen maskin, men med redusert framdrift som følge av store skader på fartøyets styrbord side under vannoverflaten. Sju medlemmer av mannskapet er savnet.

Konteinerskipet har lagt til ved Oi-kaia i Tokyo, der mannskapet nå avhøres om ulykken av japanske sjøfartsmyndigheter. Skipet, som er langt større enn USS Fitzgerald, ble påført noen bulker og skraper. Mannskapet på 20 er uskadd, ifølge det japanske shippingselskapet Nippon Yusen KK.

(Dagbladet/NTB)

Hele Norges coronakart