Savnede etter skred i Alpene er i live

Skredet som tok minst ni liv startet en stor leteaksjon etter fire savnede. Nå er de funnet i live.

FUNNET I LIVE: De fire fjellklatrerne som var savnet etter et skred i Alpene, er i live. Minst ni personer ble drept i det store skredet og åtte skal være skadd. Det skal ha vært 28 klatrere i ekspedisjonen. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
FUNNET I LIVE: De fire fjellklatrerne som var savnet etter et skred i Alpene, er i live. Minst ni personer ble drept i det store skredet og åtte skal være skadd. Det skal ha vært 28 klatrere i ekspedisjonen. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fire fjellklatrerne som var savnet etter et skred i Alpene, er i live, melder fransk politi.

Minst ni personer er omkommet og åtte er skadd etter et snøskredet, det skal ha vært totalt 28 klatrere i ekspedisjonen. Klatrerne gikk i forskjellige grupper og var lenket sammen i tau da skredet gikk.

Utenriksdepartementet kjenner ikke til at det skal ha vært nordmenn involvert i ulykken.

- Nå har jo dette skjedd ganske nylig, men vi har ikke mottatt noen meldinger om at det er nordmenn involvert, sier Svein Michelsen, informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Redningspersonell har lett etter de savnede med varmesøkende helikopter og hunder, og fransk politi fryktet at det kunne være flere omkomne, skriver welt.de.