BASESTASJON: 02.00 natt til 29. desember ble Janne Jemtland sist sett hjemme hos seg selv. Nesten fire timer etter, 05.50, slo telefonen hennes inn på denne basestasjonen på Ringsaker kulturskole i Brumunddal sentrum. Avstanden mellom de er på over elleve kilometer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BASESTASJON: 02.00 natt til 29. desember ble Janne Jemtland sist sett hjemme hos seg selv. Nesten fire timer etter, 05.50, slo telefonen hennes inn på denne basestasjonen på Ringsaker kulturskole i Brumunddal sentrum. Avstanden mellom de er på over elleve kilometer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Savnet kvinne i Brumunddal

Savnede Janne reiste hjemmefra. Fire timer etter slo telefonen hennes inn her

Politiet aner ikke hva som skjedde på de fire timene og elleve kilometerne. Søker med full styrke i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BRUMUNDDAL (Dagbladet): Politi og 18 personer fra Sivilforsvaret driver seint fredag kveld intensivt letearbeid i skoger og på jorder i utkanten av Hedmarks-byen Brumunddal.

I går fikk politiet inn tips som gjorde at de sperret av et stort område på en knapp kilometer fra sentrum. En turgåer med hund hadde funnet blodspor i veikanten.

I dag kunne politiet konstatere at blodet tilhører Janne Jemtland (36), kvinnen som har vært savnet siden tidlig på morgenen 29. desember.

Omfattende søk

Letemannskapene går manngard med lommelykter i flere titalls centimeter snø i tolv kuldegrader samtidig som politiet går fra dør til dør i de omkringliggende nabolagene for mulige observasjoner. I tillegg har politiet fått bistand fra Kripos' kriminalteknikere, og varsler at søket vil fortsette med full styrke utover helga.

LETER I SNØEN: Store mannskaper er ute i den dype snøen i nattemørket i Brumunddal seint fredag kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LETER I SNØEN: Store mannskaper er ute i den dype snøen i nattemørket i Brumunddal seint fredag kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Men sporene i det som nå etterforskes som en kriminalsak er få. Likevel mener politiet hun kan ha blitt utsatt for noe.

- Noe har skjedd med Janne, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

De siste sporene

Politiet har klart å kartlegge Jemtlands bevegelser i detalj i timene før hun forsvant. Dette er hva de vet:

  • Før 02.00: Janne Jemtland var på romjulsfest på samfunnshuset Veldrom, blant annet med mannen sin. Lokalet ligger mellom Brumunddal sentrum og Jemtlands hjem.
  • Klokka 02.00 er den siste sikre observasjonen av Janne Jemtland. Det er hjemme hos henne selv i Ellevsætervegen, over sju kilometer fra samfunnshuset.
  • Politiet vet at Jemtland forlot bopelen 02.00, men ikke hvordan.
  • Klokka 05.50 slår Janne Jemtland sin telefon inn på basestasjonen ved Ringsaker kulturskole i Brumunddal sentrum. Basestasjonen ligger omkring en kilometer unna der Jemtlands blod ble funnet.
SAVNET: Janne Jemtland (36).
SAVNET: Janne Jemtland (36). Vis mer

Politiet setter blodsporene og innslaget på basestasjonen i sammenheng.

- Det vi kan si er at mobilen har slått inn på det tidspunktet på basen i sentrum. Vi kan ikke si at mobilen er brukt. Den basestasjonen der den har slått inn, dekker området der blodet ble funnet. Vi vet ikke med sikkerhet at hun hadde med seg telefon, men de to sporene settes i sammenheng, sier van der Eynden til Dagbladet.

Elleve kilometer unna

Det er imidlertid over elleve kilometer fra Jemtlands hjem til stedet der politiet fant blodspor.

- Vi kan ikke si med sikkerhet at hun har gått hjemmefra eller hvordan hun har kommet seg dit det er funnet spor, sier politiadvokaten.

Se interaktivt kart for Jemtlands rute!

Politiet mistenker at det kan ha tilfalt den 36 år gamle tobarnsmoren noe langs den relativt avsidesliggende veien. En av teoriene er at hun kan ha blitt påkjørt.

Fortvilet familie

Familien er fortvilet over at de ennå ikke har fått noen svar.

- Det er for jævlig å ikke vite noe. Hvis noen har kjørt på henne og stukket av, er det forferdelig dårlig gjort å ikke si noe. Jeg håper de kan finne henne i live, sa Jannes bror Bjørn Egil Haugen til Dagbladet tidligere fredag.

- Det er som å lete etter ei barnål midt i Stillehavet, og veldig fortvilende. Men noen vet noe, og de må melde seg. Det sitter familie og barn igjen her med masse spørsmål, sier han.

MANNGARD: Letemannskaper har lett i området rundt Brumunddal sentrum i over et døgn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MANNGARD: Letemannskaper har lett i området rundt Brumunddal sentrum i over et døgn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

En annen bror av Janne, Terje Opheim, betegner situasjonen som uvirkelig.

- Vi sitter igjen med masse spørsmål. Vi vil vite hva som har skjedd, og at sannheten kommer fram, sier han til Dagbladet.

Ber om tips

Det er ikke registrert bevegelser på kvinnens bankkonto eller mobiltelefon siden forsvinningen.

Jemtland blir beskrevet som 168 centimeter høy, slank og med mørkt hår. Politiet mener at hun sannsynligvis har på seg svart boblejakke og blå sko, da hun forsvant.

Politiet ønsker at de som har vært i området i tidsrommet fra Jemtland sist ble observert i 02-tiden 29.12.17 og ut over morgenen og dagen samme dag, tar kontakt.

Politiet har gjennomført flere avhør og pårørende har forklart seg. De undersøker overvåkningskameraer fra Brumunddal sentrum. ​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer