Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede Jannes familie fortviler: - Hvis noen vet noe, må de melde seg tvert

Stor leteaksjon etter savnede Janne Jemtland (36) i Brumunddal.

MANNGARD: Letemannskaper brukte fredag kveld til å gjennomsøke jorder i nærheten av veien. Det er mye snø i leteområdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MANNGARD: Letemannskaper brukte fredag kveld til å gjennomsøke jorder i nærheten av veien. Det er mye snø i leteområdet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL (Dagbladet): - Det er for jævlig å ikke vite noe. Hvis noen har kjørt på henne og stukket av, er det forferdelig dårlig gjort å ikke si noe. Jeg håper de kan finne henne i live, sier Jannes bror Bjørn Egil Haugen til Dagbladet.

Han står ved politiets sperre i den bitende kulda i Brumunddal. Under flomlamper i ti minusgrader holder politi og krimteknikere på å undersøke stedet langs den smale veien der en turgåer med hund fant blodspor. Blodet tilhører savnede Janne Jemtland.

Politiet etterforsker saken som en kriminalsak, men har foreløpig ingen siktede eller mistenkte.

- Noe har skjedd med Janne

- Noe har skjedd med Janne. Hun er borte og har status som savnet. Vi håper funn av blod kan gi oss mer svar, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

BROR: Jannes bror Bjørn Egil Haugen ved politisperringene i Brumunddal. Han håper noen melder seg om det har skjedd noe med søstera. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BROR: Jannes bror Bjørn Egil Haugen ved politisperringene i Brumunddal. Han håper noen melder seg om det har skjedd noe med søstera. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Sivilforsvaret og politipatruljer med hunder går manngarder med lykter langs jordene på jakt etter spor på den 36 år gamle tobarnsmoren.

Flere hundre meter av veien er sperret av på grunn av søket, og folk som skal ta seg inn til eiendommer, må gjennom politiets sperringer.

- Det er som å lete etter ei barnål midt i Stillehavet, og veldig fortvilende. Men noen vet noe, og de må melde seg. Det sitter familie og barn igjen her med masse spørsmål, sier han.

MANNGARD: Mannskaper fra Sivilforsvaret og politipatruljer med hunder leter langs jordet ved veien der politiet i går fant blodspor etter savnede Janne Jemtland. Politiet har holdt på siden torsdag ettermiddag, og vil fortsette søket utover helga. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MANNGARD: Mannskaper fra Sivilforsvaret og politipatruljer med hunder leter langs jordet ved veien der politiet i går fant blodspor etter savnede Janne Jemtland. Politiet har holdt på siden torsdag ettermiddag, og vil fortsette søket utover helga. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Han betegner Janne som snill og grei og en mange i bygda kjenner.

En annen bror av Janne, Terje Opheim, betegner situasjonen som uvirkelig.

- Vi sitter igjen med masse spørsmål. Vi vil vite hva som har skjedd, og at sannheten kommer fram, sier han til Dagbladet.

De siste sporene

Jemtland hadde vært på fest med ektemannen før hun forsvant. Så reise hun hjem. Den siste observasjonen av henne var hjemme i hennes egen bolig omkring 02.00 natt til fredag.

HUNDER: Politiets hundepatruljer har lett i områdene rundt Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HUNDER: Politiets hundepatruljer har lett i områdene rundt Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Nesten fire timer seinere, 05.50, slår mobilen hennes inn på en basestasjon i Brumunddal sentrum, over ei mil unna bostedet.

- Vi vet at hun har forlatt bostedet på dette tidspunktet, men ikke hvordan, sier van der Eyden.

Det på en sidevei i nærheten av sentrum blodet hennes ble funnet i veikanten.

- Hvis noen vet noe må de melde seg tvert. Søstera mi er borte, og svogeren min sitter igjen alene med barn i hus og masse spørsmål, sier broren Bjørn Egil Haugen.

Leteaksjon

30. desember ble 36 år gamle Janne Jemtland meldt savnet av sin mann. Søndag ble det gjennomført en stor leteaksjon med politi og frivillige. ​

SAVNET: Janne Hjemtland (36). Foto: Privat
SAVNET: Janne Hjemtland (36). Foto: Privat Vis mer

Det er ikke registrert bevegelser på kvinnens bankkonto eller mobiltelefon siden forsvinningen.

Etter tips fra publikum iverksatte politiet torsdag 4. januar undersøkelser i Fagerlundveien i Brumunddal. Et stort område ble sperret av og politiet arbeidet på stedet hele natta.

Det var en turgåer med hund som meldte fra om funnet.

- Truffet av bil

Politiet ber nå om ytterligere bistand fra Kripos.

- En av teoriene er at hun er truffet av en bil, men vi kan ikke konkludere med noe, sier van der Eyden.

Han ber dem som eventuelt er involvert i det som kan ha tilstøtt Jemtland å melde seg.

VANSKELIGE FORHOLD: Det er svært mye snø i leteområdet. Foto: Christian Roth Christensen
VANSKELIGE FORHOLD: Det er svært mye snø i leteområdet. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Da Jemtland ble meldt savnet, ble hun beskrevet som 168 centimeter høy, slank og med mørkt hår. Politiet mener at hun sannsynligvis har på seg svart boblejakke og blå sko.

Politiet ønsker at de som har vært i området i tidsrommet fra Jemtland sist ble observert i 02-tiden 29.12.17 og ut over morgenen og dagen samme dag, tar kontakt.

Politiet har gjennomført flere avhør og pårørende har forklart seg. De undersøker overvåkningskameraer fra Brumunddal sentrum. ​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!