Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnede Marie dukket opp på overvåkningsbilder: - Hun gikk aleine mot stranda

Marie Sæther Østbø (20) savnet i Sedgefield i Sør-Afrika.

SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet fra Sedgefield i Sør-Afrika. Her er et bilde av den norske studenten på stranda Boulders Beach i Cape Town på mandag. Foto: Privat
SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet fra Sedgefield i Sør-Afrika. Her er et bilde av den norske studenten på stranda Boulders Beach i Cape Town på mandag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søket etter savnede Marie Sæther Østbø i Sedgefield i Sør-Afrika fortsetter med full styrke i dag.

Østbø forsvant onsdag kveld på stranda i byen som ligger midt mellom Cape Town og Port Elizabeth.

Foreløpig er det funnet en telefon og et par sko som mest sannsynlig tilhører Østbø. I tillegg er det funnet en caps på stranda, men politiet har ennå ikke verifisert om denne tilhører Marie.

Overvåkningsbilder

Sporene er få for politiet. Østbø skal ha blitt sett bare hundre meter fra hotellet der hun bodde med flere studiekamerater. Politiinspektør Malcolm Pojie i Sedgefield-politiet opplyser til Dagbladet at de har fått den savnede norske studenten på film.

- Hun forlot stedet og gikk i retning stranda. Dette ble fanget på overvåkningsbilder fra hotellets restaurant mellom 18.00 og 19.00 onsdag kveld. Det var siste gangen hun ble sett, og da gikk hun aleine mot stranda, sier Pojie til Dagbladet.

- Ingen bevis for kriminalitet

Mange har deltatt i søket etter Marie Sæther Østbø. Ifølge Pojie har de ingen hovedteorier om hva som kan ha skjedd med henne.

- Vi har per nå ingen mistenkte i saken. Vi har ingen mistanke om at noe kriminelt har skjedd og det er ikke noen bevis for det. Samtidig utelukker vi ikke noen ting og alle spor følges opp, sier Pojie.

Marie var på ferie med en rekke studievenner. Blant andre en god venninne fra Mexico. De to skulle på safari i Sør-Afrika.

- Hun var med flere venner. Vi har avhørt flere mennesker, blant annet de som var på tur med henne. Vi følger nå opp sporene med telefon og sko, men vil ikke anta eller spekulere i denne saken, sier politiinspektøren.

Søker for fullt

Både kystvakta, politi og en rekke sivile har deltatt i søket. Hunder, droner, dykkere og båter har vært blant dem som har lett, men foreløpig er det ingenting nytt.

- Det er uheldigvis ingen nyheter i formiddag, men søket går igang igjen nå, sier Pojie.

Han omtaler byen som et stille og rolig sted.

- Sedgefield er imidlertid stille og rolig. Det er et samfunn som er veldig tett knyttet sammen, sier Pojie til Dagbladet.

Maries far, Atle Østbø, opplyser til Dagbladet fredag formiddag at han ikke har hørt noe om bildene.

- Vi har ikke fått noe info om dette og jeg klamrer meg til håpet at hun ikke har tatt et bad, sier Østbø.

Ifølge informasjon han har skal videoen ha vært av så dårlig kvalitet at den ikke var brukbar.

Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet 09.40 at de ikke har noe nytt å melde i saken.

Dukket ikke opp til middag

Marie Sæther Østbø ankom Sør-Afrika mandag, og forsvant på stranda i Sedgefield rundt klokka 19.00 onsdag kveld. Vennene begynte å lete etter henne, før politi og redningsmannskaper ble involvert i søket. Foreløpig har de ikke gjort funn utenom mobiltelefonen, skoa og den mulige capsen.

Hun ble meldt savnet da hun ikke dukket opp til en avtalt middag med en gruppe studenter hun reiste sammen med.

Atle Østbø sa i går kveld til Dagbladet at letemannskapene jobber ut fra to teorier.

- Den ene teorien er at hun har tatt et bad, men det tror jeg er lite sannsynlig. Hun har vokst opp med sjø og båt, er svømmedyktig og vet at sjø er farlig. I tillegg har man funnet mobilen hennes, skoene og capsen hennes 100 meter fra vannet, og Marie ville aldri lagt det igjen der. Dessuten ville hun aldri latt vennene sine vente, sier faren.

Han fortsetter:

- Den andre teorien er at hun er ufrivillig ført bort fra stranda.

Han forteller at det er denne teorien han selv anser som sannsynlig.

- Jeg håper at de som kan ha tatt henne i varetekt, mot hennes vilje, slipper henne fri.

  • Redningstjenesten oppga først Marie Sæther Østbøs alder til 21 år. Den riktige alderen er 20.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!