Savnede Reg (62) spiste maur for å overleve: - Dere må gjerne kalle meg «Maurmannen»

Overlevde seks dager i ørkenen uten vann.

ENDELIG FUNNET: Letemannskapene ble overrasket over å finne Reg Foggerdy (62) i live i ørkenen etter å ha vært savnet i seks dager. Foto: AFP/WESTERN AUSTRALIA POLICE
ENDELIG FUNNET: Letemannskapene ble overrasket over å finne Reg Foggerdy (62) i live i ørkenen etter å ha vært savnet i seks dager. Foto: AFP/WESTERN AUSTRALIA POLICEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har hørt om folk som har dødd etter tre dager uten vann. Ikke veit jeg hvorfor jeg overlevde i seks dager, sier australske Reg Foggerdy som nå forteller verden sin historie.

62-åringen forsvant 7. oktober under en jakttur i Laverton, rundt 950 kilometer nordøst for Perth i Australia. Familien meldte ham savnet, og etter flere dagers søk ble han funnet rundt halvannen mil fra der han forsvant.

Han hadde ikke vann med seg, og de to siste dagene hadde han sittet under det samme treet.

- Ikke tøff, men heldig - Jeg vil ikke si at jeg er tøff...bare heldig, sier Foggerdy som er diabetiker og har et hjerteinfarkt bak seg. Han hadde nærmest gitt opp håpet.

- Det var en del av meg som bare ville ligge der og dø, sier jegeren.

62-åringen, som bare hadde på seg ei t-skjorte, shorts, skyggelue og sandaler, opplevde å bli desorientert i ørkenens voldsomme hete.

Foggerdy forteller at han stakk en kjepp inn i ei maurtue, og at han spiste de små insektene for å få i seg næring, en strategi han hadde lært av en britisk overlevelsesekspert.

- Smakte godt - De smakte ganske godt. Den første dagen spiste jeg 12 maur, den andre 18. Hvis folk ønsker å kalle meg «Maurmannen», må de gjerne gjøre det, sier Foggerdy.

- Han spiste maur, det var slik han overlevde. Fantastiske overlevelseskunnskaper fra hans side og fantastiske kunnskaper hos våre folk som klarte å spore på et svært avsidesliggende sted, sier Andy Greatwood i det lokal politiet.

Den pensjonerte gruvearbeideren sier han flere ganger fikk øye på politihelikopteret som sirklet over ham. Han brukte alle sine krefter på å veive med hatten, slik at redningspersonellet skulle se ham, men til ingen nytte.

Til slutt var den en lokal mann, en urinnvåner, som ga politiet en viktig ledetråd: Sporene etter Foggerdys sandaler.

- Lettere delirisk Etter sin nær-døden-opplevelse sier han at han setter større pris på livet, men når han blir spurt om han kan tenke seg å dra tilbake til der han blir funnet, svarer han:

- Det er mulig jeg drar tilbake for å lete etter geværet mitt.

Foggerdy var ikke i kjempeform da han ble funnet etter seks dager uten vann.

- Han var ekstremt dehydrert og lettere delirisk, men vi fikk gitt ham førstehjelp og gjenopprettet væskebalansen hans, sier Greatwood og forklarer at det var svært varmt og øde der mannen hadde oppholdt seg og at de færreste ville overlevd det 62-åringen har vært gjennom.